Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA STRADALIH

Nekoliko tona teške kamene gromade odronile se na cestu kod Omiša

Veliki odron kod Omiša, kamene gromade blokirale cestu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
23.01.2023.
u 15:04

Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12,30 sati s visine oko 70 metara na cestu Omiš - Radmanove mlince, na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila. Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

"Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća, i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu", rekao je Škorić za Hinu.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu u 11,25 sati onemogućile su promet njome, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Dodao je kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

VIDEO: Na zagrebačkom Žitnjaku i Šestinama došlo do puknuća cijevi, građani bez vode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije