Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkazivanje ep

Neferović: Gđa Mihelčić ne može određivati što je u gradu prioritet

Mihelčić (1)
Dušan Mirković/Pixsell
18.09.2013.
u 20:03

Naša dvorana po dimenzijama odgovara takvom natjecanju i ne slažem se da ona ne tehnički ne udovoljava, rekla je Mihelčić

Europsko prvenstvo u mažoretu koje je trebalo biti održano u listopadu iduće godine ipak se neće održati, istaknula je Marina Mihelčić, predsjednica udruge Požeške mažoretkinje na današnjoj konferenciji za novinare.

Razlog tomu, kako je rekla, je odbijenica požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića koji im je dopisom odgovorio da im se ne može ustupiti sportska dvorana Grabrik zbog tehničkih nemogućnosti.

-Na tom natjecanju trebalo je sudjelovati oko 1000 plesača iz 15 do 20 zemalja, a tu bi još bilo 500 gostiju. Naša dvorana po dimenzijama odgovara takvom natjecanju i ne slažem se da ona ne tehnički ne udovoljava. Nakon promjene vlasti u gradu otišli smo sa svim materijalima kod novog gradonačelnika Vedrana Neferovića kako bi ga s time upoznali. Tada nisam dobila točan odgovor hoće li to prihvatiti. Tražili su od nas da pismeno podnesemo zahtjev što očekujemo od grada za to natjecanje. Nismo na to dobili odgovor.

Tražila sam ponovni sastanak s gradonačelnikom na kojem je bio i predsjednik Mažoret saveza i koji je pokušao objasniti što bi jedna takva manifestacija značila za grad. S obzirom na broj noćenja i na sve drugo što bi ti ljudi trošili u 3-4 dana, po našoj procjeni, to bi bilo oko 2 milijuna kuna. Sudjelovanje u ovoj manifestaciji prihvatila je i Hrvatska turistička zajednica - rekla je Marina Mihelčić.

Dodala je da su tek 9. rujna dobili odgovor od gradonačelnika u kojem stoji da im se ne može ustupiti dvorana. –Meni je zbog toga iskreno žao i ispričavam se svima koji su u tome željeli sudjelovati kao i sponzorima koje smo već bili našli. Žao nam je što nije prepoznata ta ideja i što Požega neće doživjeti jedno prekrasno iskustvo. Grad to ne bi stajalo više od 50.000 kuna što nije puno s obzirom na što će grad dobiti – objasnila je Mihelčić dodajući da im je ipak drago što im je Grad dozvolio da se u prosincu u sportskoj dvorani Grabrik organiziraju tradicionalni Božićni koncert.

O kakvim se tehničkim nemogućnostima radi objasnio je gradonačelnik Neferović. –Na dvorani Grabrik u lipnju je skinut sustav za ventiliranje zraka, a ja u ovom trenutku nemam projekciju troškova da se taj sustav ponovno postavi. Kako se na tom natjecanju očekuje veliki broj sudionika ne bi bilo dobro da se ono održava u dvorani koja nema takav sustav jer ne mogu preuzeti odgovornost za pod koji se u takvim uvjetima znoji i kliže. To je shvatio i predsjednik Mažoret saveza. Postavljanje novog sustava ventilacije u Grabriku nama u gradu u ovom trenutku nije prioritet. Gospođa Mihelčić se ne može postavljati tako da odlučuje što će u gradu biti, a što ne. Njezine udruge su u protekle četiri godine od grada dobile 393.000 kuna. Ne želim niti ću dozvoliti da bilo koja udruga ucjenjuje grad po pitanju bilo kakvih manifestacija – odgovorio je gradonačelnik Neferović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije