Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović

Neću potpisati za referendum. Zakoni se ne mijenjaju prije izbora

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/14
05.10.2014.
u 11:06

Neću stati na niti jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije, kaže kandidatkinja za predsjednicu RH.

Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države, sudjeluje na 22. hodočašću vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici.

U svom obraćanju medijima komentirala je svoju nekadašnju suradnju s Dejanom Jovićem, smijenjenim savjetnikom predsjednika Ive Josipovića.

- Jović nikada nije bio moj izbor. Nije bio moj savjetnik. Međutim, to nije poanta. Poanta je da sadašnji predsjednik četiri i pol godine za glavnog analitičara je imao čovjeka koji niječe, koji poriče temelje hrvatske države. Zašto se sada privlači pozornost na neka davna vremena? Poanta je što je u Uredu predsjednika sjedio čovjek za kojeg predsjednik nije znao kakva su mu stajališta. Ili je predsjednik dijelio njegova stajališta ili nije reagirao, što je skandalozno, kazala je Grabar Kitarović. 

Osvrnula se i na potpisivanje referenduma o izbornom zakonu. 

- Osobno neću potpisati, ni kao kandidatkinja za predsjednicu. Neću stati na niti jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije. Držim da izmjene zakona moraju biti cjelovite i ne smiju se donositi u predizborno vrijeme već nakon izbora u smirenoj atmosferi,  rekla je Kolinda.

>>Kolinda Grabar Kitarović: Jović nije bio moj izbor

>>Pogledajte ugovor koji je Jović potpisao dok je Grabar Kitarović bila ministrica

>>Josipović smijenio savjetnika Dejana Jovića: 'Štetna i pogrešna izjava'

Komentara 120

MA
majeltomoguce
11:24 05.10.2014.

Ako ne želite u Saboru Šeksa koji je tamo već 20ak godina, Nenada Stazića koji je 14 godina, Vesnu Pusić čija stranka dobija 2% na izborima - a imaju 3 ministarstva i preuzeli su kompletno cijeli HEP itd. itd. .... onda potpiši danas, jer taj potpis znači da se želimo riješiti političke mafije koja je upropastila državu. Ako je Vama dobro, pogledajte malo oko sebe i vidite kako je drugima i potpišite radi njih! UNICEF je javio da u RH 60000 djece živi u siromaštvu - SPASI BAREM JEDNO DANAS!

DU
Deleted user
11:20 05.10.2014.

Nisam vjerovao da postoji tako važna tema oko koje se SDP i HDZ tako jednoglasno slažu. Uhljebi naprijed - ostali stoj! Nema nama boljitka pored ovakvih. P.S. Sjetite se da je karamarko rekao da se o preferencijalnom glasovanju može razgovarati,ati, a sada kada propadne referendum, autistično se o tome više neće NIKADA spominjati niti riječi.

DO
dotoresa
11:17 05.10.2014.

Kakve veze imaju predsjednički izbori koji su pred nama sa ovim referendumom,Kolinda?Ne češ potpisati?Hvala ti za informaciju jer bih inače glasovala za tebe.SADA NE ĆU!Sva sriča da je tu dr Kujundžić 'pa ću dati glas njemu.Da nije njega,ne bih izašla na izbore jer između tene kakvu te vidim nakon ove izjave i izumeđu veleizdajnika Josipovića-više ne vidim bitnu razliku! By the way-kakacv je zrak u podnožju Piramide?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije