Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorila josipoviću

Kolinda Grabar Kitarović: Jović nije bio moj izbor

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/5
04.10.2014.
u 12:42

Grabar Kitarović kaže da se Josipović riješio svojeg savjetnika ne zbog njegovih stajališta već zato što mu je naštetio kampanji.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, komentirala je jučerašnje izjave aktualnog predsjednika Ive Josipovića u slučaju Dejana Jovića.

- Jović je bio vanjski konzultant kojega je tada zaposlilo veleposlanstvo u Londonu uz suglasnost prethodnog ministra. On nije bio moj izbor. Ja sam ga naslijedila u ministarstvu, a u konačnici što se tiče detalja, iskreno, ne sjećam se. Znam samo da sam taj ugovor htjela raskinuti, kazala je danas novinarima koji su je "uhvatili" u Zagrebu.

Podsjetimo, Josipović je smijenio analitičara Dejana Jovića, zbog kako je naveo, neslaganja oko vanjske politike, a Karamarko ga je optužio da se "riješio svog savjetnika".

Na to je Josipović u Osijeku komentirao kako je Jović bio savjetnik kandidatkinje za predsjednicu RH Kolinde Grabar Kitarović kada je bila ministrica, kao i ministru Žužulu.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

- Dakle, on je bio savjetnik važnim osobama iz Karamarkove stranke. Ne bih se usudio reći i mislim da je to strašna kvalifikacija kada za nekoga kažete da je državni neprijatelj – odgovorio je Josipović.

Grabar Kitarović kaže da se Josipović riješio svojeg savjetnika ne zbog njegovih stajališta već zato što mu je naštetio kampanji.

- Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama, ne zbog njegovih stavova koji idu direktno protiv temelja ove države već zbog svoje vlastite kampanje. Kad je shvatio da mu to može odnijeti glasove u kampanji onda je donio tu odluku, ocijenila je Grabar Kitarović, prenosi HRT.

>>Josipovićev suradnik Jović tvrdi: Nisam ideolog nove SFRJ

>>Josipović je znao da je Jović na miloševićevskim pozicijama. Oni su isti'

>>Razrješenje analitičara Dejana Jovića pohvalili iz SDP-a i HDZ-a

Komentara 55

Avatar navijač
navijač
13:18 04.10.2014.

Nemisli valjda Josipović da će mu netko povjerovati da je osoba poput gospođe Kolinde primala ovakve velikosrpske primitivce za savjetnike? to mi više sliči na njega.

NE
nenadbat
13:14 04.10.2014.

Bravo gđo Kolinda,samo hrabro naprijed.Hrvatski narod će konačno dobiti svoju predsjednicu.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:54 04.10.2014.

U lijepoj nasoj svi su senilni nitko se niceg ne sijeca e pa ja se sjecam imam valjda pravo na to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije