Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović
Povratak na članak

Neću potpisati za referendum. Zakoni se ne mijenjaju prije izbora

Neću stati na niti jednu stranu prema preporukama Venecijanske komisije, kaže kandidatkinja za predsjednicu RH.

Komentari 120

MA
majeltomoguce
11:24 05.10.2014.

Ako ne želite u Saboru Šeksa koji je tamo već 20ak godina, Nenada Stazića koji je 14 godina, Vesnu Pusić čija stranka dobija 2% na izborima - a imaju 3 ministarstva i preuzeli su kompletno cijeli HEP itd. itd. .... onda potpiši danas, jer taj potpis znači da se želimo riješiti političke mafije koja je upropastila državu. Ako je Vama dobro, pogledajte malo oko sebe i vidite kako je drugima i potpišite radi njih! UNICEF je javio da u RH 60000 djece živi u siromaštvu - SPASI BAREM JEDNO DANAS!

VL
DU
Deleted user
11:20 05.10.2014.

Nisam vjerovao da postoji tako važna tema oko koje se SDP i HDZ tako jednoglasno slažu. Uhljebi naprijed - ostali stoj! Nema nama boljitka pored ovakvih. P.S. Sjetite se da je karamarko rekao da se o preferencijalnom glasovanju može razgovarati,ati, a sada kada propadne referendum, autistično se o tome više neće NIKADA spominjati niti riječi.

VL
DO
dotoresa
11:17 05.10.2014.

Kakve veze imaju predsjednički izbori koji su pred nama sa ovim referendumom,Kolinda?Ne češ potpisati?Hvala ti za informaciju jer bih inače glasovala za tebe.SADA NE ĆU!Sva sriča da je tu dr Kujundžić 'pa ću dati glas njemu.Da nije njega,ne bih izašla na izbore jer između tene kakvu te vidim nakon ove izjave i izumeđu veleizdajnika Josipovića-više ne vidim bitnu razliku! By the way-kakacv je zrak u podnožju Piramide?

VL
MA
majeltomoguce
11:28 05.10.2014.

BTW ovo su već 5 ili 6 izbori od postanka RH, ali niti jedna vlast i niti jedna stranka nisu htjele promjeniti izborni zakon! ZAŠTO? Jer jedino ovaj izborni zakon dopušta da HDZ ili SDP vladaju vječno. REZULTAT? 60000 djece u RH živi u siromaštvu - podatak UNICEF-a! Da li smo mi najgluplji narod na svijetu kada pušimo ovakve priče već 20 godina???

VL
CI
ciara46
11:21 05.10.2014.

Lažna hodočasnica, boji se promjena izbornog zakona, jer joj lopovska stranka nebi bila na vlasti, dobila bi zanemarivo glasova da ide bez koalicija na izbore.Kujunžić je tu pošteniji, njemu treba dati predsjedničke glasove.

VL
GL
glory
11:46 05.10.2014.

Hvala Željki Markić što nam je konačno potvrdila da su i jedni i drugi isti i da samo čuvaju samo svoje pozicije i dobro uhljebljene poslušnike. Nažalost, problem nije u njima, problem je u narodu koji ništa ne vidi i kojemu je najvažnije da susjedu crkne krava (čitaj: da Željka Markić ne uđe u Sabora) pa makar sve krave i pocrkale.... Zato gledajmo i dalje Merzelicu, Pusićku, Kosoricu, Šeksa, Stazića, Opačićku, Pipl mast.... i crknimo kada smo si tako poželjeli.

VL
L0
luena 01
11:20 05.10.2014.

Drzim da izmjene zakona moraju biti cjelovite i ne smiju se donositi u predizborno vrijeme vec nakon izbora u smirenoj atmosferi.... Izmjene zakona su nuzne, a sad da li prije ili poslije izbora na isto Vam dodje,kod nas je atmosferaa uvijek uzarena nikad smirena... Narod je shvatio da ovako vise ne ide i da mora doc do promjena koje bi nesto mogle na bolje pokrenit...Na bolje mogu samo ljudi koji zanju a ove sto smo do sad imali il ne znaju il nece jer su uvijek jedni te isti,smjenjuju se od izbora do izbora ,malo lijevi malo desni ali nikad oni pravi ....

VL
Avatar Stjepan .
Stjepan .
11:31 05.10.2014.

Neću ni ja, a vjerujem ni hrvatski domoljubi glasovati za vas niti za yusipovića. To nam je skoro isto.

VL
BU
bubacro
11:34 05.10.2014.

draga kolinda , razočarala si me , odanosti svojoj partiji ti je bitnija od dobrobiti Hrvatske, zašto bi ti sad dao glas , ti ili lignja , sdp ili hdz , u čemu je bitna razlika , nije vam stalo do ovog naroda

VL
A9
AAA-999
11:36 05.10.2014.

Do izbora ima više od godine dana. Prema tom bi kriteriju uvijek bilo predizborno vrijeme pa nikada ne bi bilo promjena. Čini se da je to cilj HDZ-a, SDP-a i ostalih partijskih struktura.

VL
AT
atila1976
11:29 05.10.2014.

Nismo ni mislili da hoces.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:50 05.10.2014.

Hvala Željki Markić što nam je svima pokazala da HDZ i SDP imaju dva zajednička kandidata za predsjednika. Koji god da pobjedi od ta dva, oni će i dalje biti na vlasti. Sasvim nebitno je li u džepu iskaznica HDZ-a ili SDP-a: to je ista politika. Čekamo da im se netko ozbiljan suprotstavi i dobije izbore. Možda to uspije Kujundžiću?

VL
TO
tomtolic
11:24 05.10.2014.

e neću ni ja glasati za tebe,pa makar Josipović ponovo pobijedio....

VL
Avatar abakus
abakus
12:09 05.10.2014.

Ovaj odgovor spada u njezino već ismijano i po internetu opjevano "odlučno možda". Razumijem potrebu da se drži stranke koja ju je predložila, ali od osobe koja se kandidira za predsjednicu očekujem ipak malo više samostalnosti i odlučnosti. Pored toga, do parlamentarnih izbora na koje se odnosi ovaj prijedlog ima još više od godinu dana i ovo nije predizborno vrijeme za njih. Prema tome razlog joj ne stoji. A ne stoji ni da se ne smije opredijeliti, jer su se sve politički relevantne osobe (i druge) već javno izjasnile, prema tome može i smije to učiniti i ona. Ne, riječ je o kalkuliranju i kukavičluku. A takvoj osobi ja ne dajem svoj glas.

VL
DU
Deleted user
12:00 05.10.2014.

Svi koji su protiv ovog referenduma su protiv demokracije u Hrvatskoj i zagovaraju partitokraciju i postojeći smiješan izborni sustav. Ovim stavom, Kolinda je izgubila moj glas.

VL
Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
13:14 05.10.2014.

Negdje dobiješ, negdje izgubiš. Kolinda je upravo izgubila najmanje jedan glas koji ode dr. Kujundžiću! Ali, za očekivati je kako će profesionalna političarka braniti svoju "kastu". I kako će podržati Karamarka koji joj je glavna potpora. Svejedno, za referendum. II od danas, za dr. Kujundžića.

VL
SE
sekator2
11:58 05.10.2014.

Bravo Kolilnda. Zakoni se mijenjaju tek poslije, kad vas izaberu. Problem je što je i poslije izbora zapravo prije sljedećih pa je onda po vama najbolje nikad jer ipak računate na više od jednog mandata kako bismo konačno dogurali do cilja a to je prvobitna zajednica.

VL
A9
AAA-999
12:25 05.10.2014.

Kolindi bi bilo pamtenije uhvatiti se Josipovićevih afera: dilanje dokmenata srpskoj Vladi, ZAMP, Zlatica, lažne optužbe hrvatskog naroda, vrijeđanje branitelja, pomaganje haaškom tužiteljstvu, rad protiv hrvatskih generala, otvoreni rad za Srbiju, pokušaj izjednačavanja žrtve i agresora, slavljenej četničkih zločina nad Hrvatima...

VL
JO
josko
12:42 05.10.2014.

Hvala na info . Sad znam da neću glasati niti za postojeću lignju niti za Kolindu. Pa onda onda ostaje gosp. Kujunđić. Bojim se kako partitokracija u Hrv. je tako jaka i djelotovrna, pa će moj glas opet odletjeti u vjetar. Šteta.

VL
PA
pablo35
12:56 05.10.2014.

Ne moraš potpisati, neću ni ja glasovati za tebe i kvit smo ;-)

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.