Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božinović o ministrici Žalac:

'Ne vidim podmetanja, o tome stranačka tijela nisu razgovarala'

Davor Božinović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
22.03.2019.
u 15:24

HDZ-u ne može naštetiti išta o čemu se razgovara i traže rješenja, poručio je ministar unutarnjih poslova

Ne vidim nikoga tko bi podmetao bilo kome. Tko je koga prepoznao u nečemu ne mogu komentirati niti znam što o tome. O ovome koliko mi je poznato stranačka tijela nisu razgovarala. O svemu treba razgovarati sa ministricom. Ipak, HDZ-u ne može naštetiti išta o čemu se razgovara i traže rješenja. Uostalom, HDZ je i danas jači od svih političkih suparnika zajedno - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom svoje današnje posjete Vukovaru.

Kazao je i kako postoje pomaci u rezultatima kada je riječ o istragama za ratne zločine i to ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj. Istakao je i kako se dio Radne skupine Ravnateljstva policije, a koja se bavi istragama ratnih zločina, prije nekih tjedan dana preselio u Policijsku postaju Vukovar.

- Mislim da to dovoljno govori o ozbiljnosti i odlučnosti MUP-a da ovom pitanju posveti dužnu pažnju i da ga nakon dugo godina stavi kao prioritetno pitanje - kazao je Božinović.

Za slučaj objavljivanja video snimke sa nogometne utakmice, na kojoj se vide srednjoškolci koji sjede za vrijeme intoniranja hrvatske državne himne, a koja je objavljena na službenom gradskom portalu Grada Vukovara Božinović je rekao kako je ona i dalje plod istrage DORH-a i da samim tim o tome ne može govoriti.

- Ukoliko DORH nešto istražuje onda je to predmet koji je u njihovoj nadležnosti o kojem ja niti znam, niti smijem, niti mogu znati išta - kazao je Božinović.

Na upit novinara komentirao je i izjavu predsjednika Austrijske biskupske konferencije bečkog nadbiskupa kardinala Christopha Schoenborna koji je danas izjavio kako austrijska strana u ovom trenutku u Bleiburgu vidi samo "fašističko okupljanje".

- To što u ovom trenutku nema pomaka, ne znači i da ih neće biti. NIsam čuo tu izjavu, ali ukoliko je to točno, sigurno je da je to potpuno neprihvatljivo i siguran sam da će naše institucije, prije svega Ministarstvo vanjskih poslova, reagirati kao što već i reagirali kada su pojasnili što za hrvatski narod znači tragedija na Bleiburgu - rekao je Božinović koji je u Vukovaru sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom potpisao Sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru.

Prema tome Sporazumu stambena zgrada u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselja, poznata i kao internat i koja nije u potpunosti useljenja, biti će prenamijenjena za potrebe policije. Naime, u tu zgradu će se do ljeta preseliti Interventna postrojba PU Vukovarsko-srijemske. Biti će potrebno i sanirati i urediti zgradu u čemu će Grad Vukovar sudjelovati sa 60 posto troškova. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 6,5 milijuna kuna.

- Na ovaj način prošle godine osigurali smo i uredili 25 objekata za potrebe policije, a ove godine riješiti ćemo još 50 objekata. U godinu dana napravili smo više na unaprjeđenju rada policije nego niz desetljeća prije - rekao je Božinović.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se radi o velikoj stvari za Vukovar koji je administrativno i upravno središte Vukovarsko-srijemske županije.

- Sa dolaskom Interventne postrojbe policije Vukovar dobiva sposobnost koju nije imao, a treba imati kao sjedište županije. Ovo je nešto što od 1991. do danas nismo uspjeli ostvariti. Potpisani Sporazum je na korist svih građana jer će on značiti i pojačanu sigurnost ali i dodatan broj radnih mjesta - rekao je Penava.

Video: Gabrijela Žalac o Mercedesu

Komentara 3

HR
Hrvatinic
15:45 22.03.2019.

Stranacka tijela nisu razgovarala a stranacki organi jesu li zdravi ili kancerogeni...

MA
MađarskaIna
15:41 22.03.2019.

S obzirom da su uključeni samo pravi hrvati i domoljubi iz HDZ to mora da je neka antidomoljubna zavjera Srba, Slovenaca, komunista ili pacifista protiv hrvatskih nevinih vitezova u Mercedesima. .

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
15:41 22.03.2019.

O ministričinom zataškavanju prometne nesreće svoje prijateljice nije ništa rekao? Valjda je normalno pijan voziti pješaka na haubi i pobjeći... Pa zapravo, ako je OK gaziti djecu bez dozvole onda je i ovo u redu...Ipak je to kuma....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije