Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvar sustava

Ne mogu daljinski nadzirati promet u tunelima

tunel
Željko Mršić/PIXSELL
20.02.2014.
u 17:00

Zbog kvara se ne mogu nadzirati sustavi energetike, ventilacije, rasvjete, senzorike i vodoopskrbe u tunelima.

Prometom na autocesti od Skradina do Splita trenutačno djelatnici HAC-a ne mogu daljinski upravljati i nadzirati ga! Naime, u kvaru je radna stanica sustava daljinskog upravljanja i nadzora u Centru za kontrolu prometa Split. Stoga je nemoguće daljinski nadzirati i upravljati sustavima energetike, ventilacije, rasvjete, senzorike i vodoopskrbe u tunelima Dubrave, Konjsko, Zaranač, Bisko, Crna Brda i Stražina.

No, da bude gore, kako doznaje Večernji list, isti problemi s daljinskim nadzorom i upravljanjem postoje i u puno dužim tunelima – Brinje i Mala Kapela. Upućeni kažu da trenutačno ne postoji ugovor za održavanje sustava koji je u kvaru pa taj kvar nema tko popraviti.

Sigurnost nije ugrožena

U HAC-Održavanju i naplati cestarine pak tvrde da unatoč kvaru sustava daljinskog upravljanja i nadzora prometa sigurnost na tom dijelu autoceste nije ugrožena.

– Sustav daljinskog upravljanja i nadzora u Centru Split je kompleksan i sastoji se, među ostalim, i od SCADA radnih stanica putem kojih operateri iz centra daljinski nadziru i upravljaju sustavima i opremom u tunelima. Zbog ovog kvara djelatnici Centra nisu u mogućnosti daljinski upravljati pa se upravlja ručno – navode u HAC-ONC-u.

Dodaju da se stanje u prometu vidi na videosustavu i može se pravodobno intervenirati. U HAC-ONC-u kažu da je kvar nastao 16. veljače, a da su djelatnici ovlaštene tvrtke jučer preuzeli radnu stanicu te da je u tijeku detekcija kvara nakon koje slijedi njegov popravak.

>>U HAC-u zaposlili pravnicu, tužiteljicu iz Zlatara

>>Nisu valjali za HAC, pa su ih zaposlile Hrvatske vode

Komentara 4

KA
kafka
17:04 20.02.2014.

Da nisu sakupljači 'sekundarnih' sirovina opet uspješno obavile akciju skupljanja. .

PR
pravica
07:52 21.02.2014.

Hvala Bohutinskom uz čiju pomoć sam „zaradio“ janjetinu. Naime, prije dva dana HAC-om su se proširile dvije priče: jedna ova koju je obradio, a druga kako je otkrivena velika pljačka. Radilo se o zamjeni magnetnih kartica koje mijenjaju turski vozači skraćujući relacije. Naravno da sam znao da on o ovome neće pisati jer je to naplata gdje on ne zalazi. Rekao sam prijatelju može po janjetinu da znam što će Bohutinski pisati u naredni dan,dva. Naravno da sam pogodio, a valjda će biti i janjetina. Što se tiče zamjene kartica, HAC, kao i obično trpi štetu, a sustav za video prepoznavanje ne radi godinama iako su u isti uloženi silni milijuni…..

MO
mojemail112
21:47 21.02.2014.

Pravica, nemaš pojma o čemu pričaš. Sustav video prepoznavanja radi vrlo dobro jer sam to osjetio na vlastitoj koži. Bohutinski je obični kreten koji piše neprovjerene i netočne informacije koje mu prosljeđuju kojekakvi uvlakači iz HAC-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije