Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.09.2017. u 14:18

Tomaš Masaryk, sedam sekretara SKOJ-a... Prestanite napokon maltretirati naciju

Najavljeno uklanjanje spomen-ploče s natpisom “Za dom spremni” iz blizine nekadašnjeg ustaškog logora u Jasenovcu barem je privremeno trebalo stišati ideološke rasprave koje posljednjih mjeseci, najvećim dijelom upravo zbog taktiziranja i neodlučnosti premijera Andreja Plenkovića, dijele naciju. Zasad se, međutim, ne vidi da je Vlada postigla željeni rezultat.

Dapače, dojam je da se rasprave pojačavaju, a u Gradu Zagrebu dovedene su do apsurda i pomaknute još dublje u prošlost pa se u najnovijem naletu raspravlja je li Tomaš Masaryk bio prijatelj Hrvata ili podupiratelj velikosrpske ideje. Hrvatska naglo gubi stanovništvo, demografi godinama vape za žurnim djelovanjem, a s njima i poslodavci, koji ostaju bez radne snage, što zbog iseljavanja, što zbog katastrofalnog strukovnog obrazovanja koje im ne može osigurati željeni kadar.

Da je nužna hitna reforma obrazovanja godinama slušamo i od političara, no, kao za vraga, i ta reforma zapinje upravo na ideološkim pitanjima – vjeronauku, građanskom i zdravstvenom odgoju. Ideološke su teme neizbježne jer svaka politika proizlazi iz određenog svjetonazora, no duboko je pogrešno promjene u traumatiziranom društvu zahtijevati sad i odmah, a upravo to čine političari s obiju strana, naravno dok su u oporbi. Z

a to vrijeme sat nemilosrdno otkucava i konačno bi trebalo shvatiti da Hrvatska, usporedo s kvalitetnom raspravom o svjetonazorskim pitanjima (kvalitetnom, a ne onom u kojoj se sve iskorištava za vlastiti probitak, bez obzira na posljedice) mora pokrenuti barem promjene u strukovnom obrazovanju, pokušati zaustaviti iseljavanje, reformirati mirovinski sustav, privatizirati ne strateške, nego tvrtke koje su po svojoj prirodi već davno trebale biti na tržištu... Iako je riječ “reforma” potrošena u prekomjernoj i neozbiljnoj upotrebi, vrijeme je da se spašava što se spasiti da.

Ako netko želi razgovarati i o Masaryku ili o sedam sekretara SKOJ-a, slobodno, ali to nikako ne smije biti točka na kojoj će se mrcvariti nacija.

Komentara 6

MI
Mimizo
14:46 06.09.2017.

da je napravljena LUSTRACIJA te teme ili ideološke podjele bi bile davno zaboravljene i nebi jedan milorad osuđivao pozdrav za dom spremni a šutio o spomeniku četniku šoškovčaninu na groblju u borovom selu i dok se lustracija ne dogodi i zabrane svi simboli nedemokratskih režima kako slovo U tako i PETOKRAKA i velićati zločinci i diktatori polemike i prijepor će biti neminovni.

DD
ddh
15:02 06.09.2017.

Kaj se maltretiranja tice, onda je za meine najvece maltretiranje to sto rade mediji i sto rade razne Boban Valentic, Puljiske ili uhljebi sa HRT-a. A svi koji stvari realno promatraju znaju, da se na HRT-u zaposljavalo i zaposljava iskljucivoo na tri nacina. A to su rodbinske veze, pripadnost ljevicarskim grupacijama i preko kreveta. A pitanje je i koliko je raznih Boban Valentic na isti nacin zaposleno kod pisanih medija, koji sada svakodnevno maltretiraju zdravu pamet, spletkarem lazu i podmecu. Upravo te i takve Boban Valenticke su medije dovele do absurda, jer sloboda medija nije spletkarenje, laganje i podmetanje, nego ispravno informiranje javnosti. U drzavi u kojoj se preko 80% ljudi deklarira da su katolici, gdje ateista ima samo mozda oko 7-8%, ti ateisti zauzimaju 97% medijskog prostora. To je absurd.

DD
ddh
14:51 06.09.2017.

Ne da nisu stišane, rasprave su dovedene do apsurda - pise crvena Boban Valentic. A tko potencira tu raspravu? Premijer? Vlada ili Predsjednica? Nitko od njih. Tu ne raspravu, nego komunisticko kokodakanje podsticu Partija s Iblerovog Trga, podsticu sovjetski Josipovic i Bernardic, podsticu uhljebi sa HRT-a koji sami sebe neopravdano nazivaju novinarkama i novinarima, podsticu razne Boban Valentic, Puljiske i Zonje, sve redom komunisticki kadar. a podsticu vec uhodano komunisti i komunjare sa prljavog Indexa, Novog i Jutarnjeg. Pa se onda javljalu razni iz Svaljekine komunisticke stranke koji fuliraju civilizirane i naravno Pupovac. Ta grupacija se objesila za usklik ZDS s jednim jedinim ciljem, a to je dezinformacija gradjana i pokusaji to natovariti sadasnjij Vladi. ZDS jest usklik koji se u Hrvatskoj u raznim varijantama koristi stoljecima. Taj usklik mozemo naci i u bivsem DDR-u, gdje us cak i pioniri morali na pitanje "jeste li spremn za domovinui" (Seid ihr für Vatreland bereit?) odgovarali - uvijek spremni (Immer bereit!). U nekim varijantama taj usklik nalazimo i u Poljskoj i ostalim zemljama bivseg tatalitarnog komunistickog systema. U Hrvatskoj su taj pozdrav-usklik ustase pretvorile u smece, ali su i ponajbolji hrvatski sinovi s tim poklicem na usnama kretali u borbu za slobodu Hrvatske protiv srbskih i inih cetnickih fasista. Pozdrav nije bio problematican cak i Racanovoj administraciji koja ga je kao takvo korektno registrirala i zastitila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije