Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati

"Ne bude li referenduma o ZOR-u, znat ćemo ubojito odgovoriti"

ozren matijašević
Goran Ferbežar/PIXSELL
19.10.2010.
u 16:40

Sindikati su ogorčeni najavama da bi Ustavni sud mogao odlučiti da nema potrebe za raspisivanjem referenduma.

Sindikalni su čelnici zgroženi najavom da bi Ustavni sud sutra mogao donijeti odluku o tome da nema potrebe za raspisivanjem referenduma o ZOR-u uz navodno obrazloženje da je ionako povučen prijedlog izmjena i dopuna tog zakona.

- Ako to bude tako, bit će to prava katastrofa! To govori da institucije urušavaju razinu političkog i društvenog života u ovoj zemlji. To je manipulativni postupak, Ustavni sud više je puta dokazao da je krojačnica po mjeri - rekao je Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata.

Za Ozrena Matijaševića, šefa HUS-a, već sama najava moguće odluke, kako kaže, oslikava hrvatsko pravosuđe.

- Ako se to dogodi, to će biti lakrdijaška odluka lakrdijaškog tijela. Već sam rekao da da sumnjam da će taj sud donijeti odluku u skladu s Ustavom i zakonom i da će to biti dirigirana odluka. No, sindikati koji su organizirali skupljanje potpisa za referendum znat će ubojito odgovoriti bude li zaista tako - ogorčen je Matijašević koji je bio koordinator pet sindikalnih središnjica koje su skupljale potpise.

Komentara 65

US
user007
17:32 19.10.2010.

hm, ... Pitanje dana : Nije li ustavni Sud trebao donjet samo udluku o tome dal je referndumsko pitanje u skladu s ustavom RH a ne i dal je referendim potreban ( toliko o neovisnom sudstvu )

ŽI
žico
17:41 19.10.2010.

Zanima me tko još sindikatima vjeruje ???????????????

Avatar jovanhovan
jovanhovan
12:33 20.10.2010.

Napokon da i suci donesu jednu pravu i poštenu odluku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije