Naslovnica Vijesti Crna kronika

Natopio papiriće kokainom, ušio ih u zastavice pa poslao iz J. Amerike

Policija je dobila dojavu kako će 23-godišnjak u ponedjeljak na pošti podići paket pun droge.
05. svibnja 2010. u 10:51 4 komentara 20 prikaza
droga (1)
Foto: PUZ
Pogledajte galeriju 1/4

Stanko V. (23) i Emil M. (22), evidentiran za tešku krađu, osumnjičeni su za krijumčarenje i preprodaju 430 grama kokaina koji je iz Južne Amerike doputovao u zastavicama Argentinskog nogometnog saveza.

Mlađi je, utvrđeno je kriminalističkim istraživanjem, od nepoznatog dilera iz Južne Amerike kupio kokain. Droga je, natopljena u filter papire dimenzija 42x30 centimetara, ušivena u dvije zastavice Argentinskog nogometnog saveza i jednu kluba “La gloriosa academia”. Zastavice su  u paketu sa sportskom opremom zračnom poštom poslane u Zagreb, a pošiljka je adresirana na mjesto stanovanja starijeg.

Stigla je 1. svibnja. Prema dogovoru, stariji je u ponedjeljak krenuo podići međunarodnu pošiljku u Carinarnici u poslovnici pošte u Branimirovoj ulici. Mlađi je kolegu čekao u obližnjem kafiću gdje mu je ovaj trebao dati paket.

Međutim, za njihov plan saznali su policajci Odjela kriminaliteta droga. U Carinarnici su pričekali da stariji preuzme pošiljku, a zatim su ga uhitili. U kafiću je uhićen i mlađi. U Centru za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić vještaci su iz filter papira ekstrahirali 430 grama kokaina čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na 300.000 kuna. Dileri nisu policiji htjeli otkriti od koga su kupili drogu.

Osumnjičeni su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda.

Ovo je drugi put da se hrvatska policija susrela s ovakvim načinom krijumčarenja droge, i to u razmaku od nešto više od mjesec dana. Krajem ožujka dva državljana Srbije uhićeni su u zračnoj luci Pleso s više od dva kilograma kokaina natopljenoga u odjeću. Stigli su iz Perua.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • sargu123:

    GOLI OTOK mora ponovo biti aktiviran ! Kandidata je jaaako puno : Sanader , Polančec , Kosor , Bebić , Rončević , Vukelić , Šuker , Jandroković , Šeks , plus , naravno njihovi ljubavnici , pa poslovni partneri , gamad odurna .

  • bohtar:

    Potrebno je otvoriti onaj lepi otočič,kojega su zatvorili pa neka tamo prodaju drogu jedan drugome,imaju đabe i sunčanje i plažu......

  • zark x:

    Momak je dobio paket iz Amerika kako se to uvijek dobivalo, Sad ce imati vremea da proslavi uz besplatnu spizu.