Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

NATO brodovi u posjetu splitskoj luci Lora

NATO brodovi
www.nato.int
06.02.2015.
u 14:07

Planirana su i zajednička uvježbavanja SNMG-2 skupine brodova sa snagama Flotile Hrvatske ratne mornarice

U splitskoj luci Lora od danas do 10. veljače boravit će osam brodova NATO skupine SNMG2 (Standing NATO Maritime Group 2), u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu s ciljem jačanja interoperabilnosti između NATO snaga i Hrvatske ratne mornarice.

MORH pojašnjava da SNMG-2 skupina brodova predstavlja multinacionalne integrirane pomorske snage sastavljene od brodova iz različitih zemalja NATO Saveza a to su kanadska fregata HMCS FREDERICTON, turski TCG TURGUTREIS, talijanski ITS ALISEO, španjolski ESPS CANARIAS, španjolski brodovi za opskrbu ESPS PATINO i francuski FS MARINE, njemački tanker FGS SPESSART te američki zapovjedni brod skupine krstarica USS VICKSBURG.

Ova skupina je formirana radi stalne pripravnosti NATO pomorskih snaga za provedbu različitih zadaća u miru i u razdobljima krize i sukoba, od sudjelovanja u međunarodnim vojnim vježbama do provedbe humanitarnih projekata a provodi i rutinske diplomatske posjete različitim zemljama. Skupinom brodova SNMG2 zapovijeda američki kontraadmiral Brad Williamson. U sklopu posjeta Zapovjednik skupine sa izaslanstvom posjetiti će Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice, Županiju Splitsko-Dalmatinsku te Poglavarstvo grada Splita.

Planirana su i zajednička uvježbavanja SNMG-2 skupine brodova sa snagama Flotile Hrvatske ratne mornarice.

>>Turski zrakoplov preletio naš zračni prostor, MIG-ovi se nisu ni pomaknuli?!

>>HV nabavlja 20.000 novih pušaka, ugovor vrijedan 50 milijuna kuna

Komentara 5

MS
mare_split
15:19 06.02.2015.

Nedostaje podatak o tome koliko će se vremena zadržati u Splitu no, mogu pretpostaviti da će u Hrvatskoj sigurno biti 15.2. i koji dan iza toga ... Inauguracija je u pitanju! Sumnjate? Naravno, CIA o tome ne 'zvoni', ... snima i nadzire razinu demokracije u RH koju su skoro dokrajčile crvene zmijice! Kolinda ... bravo! Yusipe ... je su oi 'spale gaće'! Prpa? Nravno! Bti protiv vlastite Države i Naroda čin je veleizdaje!

BB
bblc
15:49 06.02.2015.

šalju poruku četnicima-tu smo,a i SDP-u,15.veljača je blizu.

DH
dalibor.hren
17:18 06.02.2015.

Da su barem došli prije nekoliko dana: možda bi srušili nepoznati avion u preletu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije