Naslovnica Vijesti Svijet

Nasilni prosvjedi u Iraku: kaćušama gađali zračnu luku u Basri

Tijekom prosvjeda protiv iračke političke elite prosvjednici su zapalili iranski konzulat te zakratko držali kao taoce radnike s naftnih polja
08. rujna 2018. u 21:08 3 komentara 783 prikaza
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/8

Zračna luka u Basri napadnuta je raketama u subotu nakon još jedne noći prosvjeda protiv iračke političke elite, za vrijeme kojega su prosvjednici zapalili iranski konzulat te zakratko držali kao taoce radnike s naftnih polja. 

SELO U MEĐIMURJU 'Stariji i djeca ne usude se izlaziti na ulicu, postalo je neizdrživo'

Irački drugi po veličini grad već pet dana potresaju prosvjedi u kojima su prosvjednici ogorčeni zbog političke korupcije demolirali i zapalili vladine zgrade.

Prosvjedi su najprije izbili u srpnju zbog loših vladinih službi, no pojačali su se ovaj tjedan.

1 / 8

Organizatori prosvjeda rekli su da će u subotu biti stanka no još uvijek su prisutne jake sigurnosne snage u gradu s više od 2 milijuna stanovnika. 

Sigurnosne snage rekle su da su nepoznati napadači ispalili tri rakete 'kaćuše' u dosegu zračne luke, no da pri tome nije bilo žrtava niti je počinjena šteta.

Nekoliko prosvjednika pred zgradom Sabora ostavilo pelenu s izmetom te su ga gađali jajima Branimir Pofuk Kad ubijemo riječi, jezik i svaku razumnu raspravu, preostaje nam komunikacija govnima i kamenjem

Napad se dogodio kratko nakon što je završio noćni policijski sat i nekoliko sati nakon ponovnog otvaranja iračke glavne pomorske luke Am Kasr, koju su prosvjednici paralizirali blokirajući njezin ulaz.

 

>> Pogledajte super nindža mamu

[video: 26606 / ]
Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Opet Amerikanci organiziraju teroriste. Iračani zaboravljaju da ih je od ISIS-a oslobodio Iran. Dok su SAD i Europa ISISL uvježbali i naoružali.

  • Toni70:

    Što pisac želi reći ruske rakete kaćuše možete zaboraviti . ni mrtvi ni ranjeni ali velika reportaža ... Isto kao i impotentni Ruski otrov kojim su naravno englezi namazali ruskog agenata i kćerkicu agenticu da ih isprepadaju i pokažu slabost ... prikaži još! slabost Rusije u svakom pogledu ...