Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nasilni prosvjedi u Iraku: kaćušama gađali zračnu luku u Basri

Foto: Reuters
1/8
08.09.2018.
u 21:08

Tijekom prosvjeda protiv iračke političke elite prosvjednici su zapalili iranski konzulat te zakratko držali kao taoce radnike s naftnih polja

Zračna luka u Basri napadnuta je raketama u subotu nakon još jedne noći prosvjeda protiv iračke političke elite, za vrijeme kojega su prosvjednici zapalili iranski konzulat te zakratko držali kao taoce radnike s naftnih polja. 

Irački drugi po veličini grad već pet dana potresaju prosvjedi u kojima su prosvjednici ogorčeni zbog političke korupcije demolirali i zapalili vladine zgrade.

Prosvjedi su najprije izbili u srpnju zbog loših vladinih službi, no pojačali su se ovaj tjedan.

1/8

Organizatori prosvjeda rekli su da će u subotu biti stanka no još uvijek su prisutne jake sigurnosne snage u gradu s više od 2 milijuna stanovnika. 

Sigurnosne snage rekle su da su nepoznati napadači ispalili tri rakete 'kaćuše' u dosegu zračne luke, no da pri tome nije bilo žrtava niti je počinjena šteta.

Napad se dogodio kratko nakon što je završio noćni policijski sat i nekoliko sati nakon ponovnog otvaranja iračke glavne pomorske luke Am Kasr, koju su prosvjednici paralizirali blokirajući njezin ulaz.

 

>> Pogledajte super nindža mamu

Komentara 3

DU
Deleted user
23:24 08.09.2018.

Opet Amerikanci organiziraju teroriste. Iračani zaboravljaju da ih je od ISIS-a oslobodio Iran. Dok su SAD i Europa ISISL uvježbali i naoružali.

TO
Toni70
22:23 08.09.2018.

Što pisac želi reći ruske rakete kaćuše možete zaboraviti . ni mrtvi ni ranjeni ali velika reportaža ... Isto kao i impotentni Ruski otrov kojim su naravno englezi namazali ruskog agenata i kćerkicu agenticu da ih isprepadaju i pokažu slabost slabost Rusije u svakom pogledu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije