Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Našička udruga volontera gradi svoju Čudesnu farmicu za spas životinja

Uz sklonište za pse i stacionar za mačke tu će biti i farma za domaće životinje, prvi stanari su magarac Miško, dvije vijetnamske svinjice Sammy i Timmy i zečevi Marin, Marko i Maša
17. travnja 2019. u 15:08 1 komentara 744 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/7

Našička udruga volontera Farmica uz pomoć donatora prošle je godine kupila farmu od 35 tisuća metara četvornih i na njoj počela graditi svoj azil iz snova.

Kako bi im pomogli u gradnji vanjskih boksova, na Facebook stranici Psi laju, a karavane prolaze pokrenuli su kampanju Čudesna farmica kojoj je cilj sakupiti 30.000 kuna. Svaki od pet vanjskih boksova ima površinu 900 metara četvornih i bit će podijeljeni na dva veća i dva manja prostora. U njih će smjestiti pse o kojima se brinu, a uz 70 pasa na skrbi im je i 20 mačaka. Farma je utočište i za neuobičajene stanare, tu su magarac Miško, dvije vijetnamske svinjice Sammy i Timmy i zečevi Marin, Marko i Maša. Farmica očekuje i druge domaće životinje kojima će volonteri napraviti prikladan smještaj.

MAZE GA I PAZE Magarac Miško spašen od sigurne smrti - i započeo novi život u Slavoniji

– Udruga Farmica posebna je i po tome što žele iskoristiti potencijal farme i u što većoj mjeri biti samoodrživi. Zato će registrirati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG). Naime, na farmi se nalazi 450 stabala šljiva koje su, nakon pet godina zapuštenosti, ovog proljeća orezali i s veseljem očekuju prvu veliku berbu. Ali, to nije sve, kada bude gotova, bit će replika stare slavonske farme. Od starih objekata tu su čardak za spremanje kukuruza, golema stara štala za ovce, drveni ambar. U štali su već postavljeni boksovi u kojima borave psi, a ambar, koji neće biti jedini, planiraju preurediti za boravak volontera u ljetnom volonterskom kampu. Čar farmi daju i stari bunar i jezerce u kojem su nekada plivale patke i guske, a za ljetnih se vrućina kupali seoski psi. Na farmi je i šuma koja se neće dirati, a uz šljivik koji zauzima 7000 četvornih metara na ostalom prostoru bit će životinje bez doma – sklonište za pse, stacionar za mačke i farma za ostale domaće životinje – pišu Psi laju, a karavane prolaze.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

I Grad Našice prepozano je rad udruge pa je preuzeo troškove kastracija, čipiranja i cijepljenja protiv bjesnoće. No, sklonište grade sami, a od novca prikupljenog akcijom koja traje do Uskrsa kupit će armaturnu mrežu za gradnju boksova. Ako želite biti dio ove priče i pomoći udruzi da ostvari san o svojoj čudesnoj farmi, donacije možete uplatiti na račun udruge Farmica, Vinogradska 1, 31500 Našice, IBAN HR4523400091510958622, Swift (BIC) PBZGHR2X, PayPal: paypal: farmicanasice@gmail.com, uz opis plaćanja 'Čudesna Farmica'.

Magarac Miško stigao im je iz Velike Gorice, a da ga nisu spasili, završio bi kao meso Na Farmici spas našli psi, mačke, magarac, praščići... Posjet skloništu 'Za rođendan neću darove, već hranu za psiće u azilu'

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • karavana:

    Skupljeno je već 70 % od potrebnog iznosa, a 30 % u samo dva dana. Kampanja traje do Uskrsa, pa je moguće da će se skupiti cijeli iznos. Bravo Večernji što ste podijelili ovu kampanju!