Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške optužbe

Nasheed: Ostavku sam podnio pod oružanom prijetnjom

mohamed našid,maldivi,mohamed vahind hasan manik (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.02.2012.
u 12:52

Sve je organizirano uz znanje novog predsjednika Hasana, tvrdi dojučerašnji predsjednik Maldiva

Mohamed Nasheed, koji je u utorak dao ostavku na mjesto predsjednika Maldiva, u srijedu je izjavio da je na taj potez bio prisiljen pod prijetnjom oružjem, prenosi Reuters. BBC javlja da je Nasheed također izjavio kako je sve organizirano uz znanje njegova dojučerašnjeg zamjenika i sadašnjeg predsjednika Mohameda Waheeda Hassana Manika.

– Bio sam okružen oružjem, a rekli su mi kako neće oklijevati da ga upotrijebe ako ne podnesem ostavku – rekao je Nasheed novinarima nakon stranačkog sastanka.

Međutim, Hassan je demantirao kako je došlo do puča te izjavio da želi izgraditi mirnu i stabilnu zemlju. Nasheed je pozvao ministarstvo pravosuđa da istraži pozadinu onoga što on naziva pučem bez krvi.

– Dat ćemo sve od sebe da vratimo zakonitu vladu – izjavio je Nasheed, čiju je verziju priče poduprlo nekoliko članova njegove Maldivske demokratske stranke.

– Nazovite to kako hoćete. Ali kad vam netko metaforički i fizički uperi pištolj u glavu i kaže vam da date ostavku, to je za mene puč – za Al Jazeeru je izjavio bivši Nasheedov pomoćnik.

Bivši ministar vanjskih poslova Ahmed Naseem tvrdi da iza puča stoje islamisti. Nasheedovi simpatizeri – njih više od tri tisuće – u međuvremenu su izašli na ulice glavnog grada Malea, prenosi Al Jazeera. Nasheedov je dom pod zaštitom vojske, iako Hasan tvrdi kako je to zbog zaštite njegove obitelji.

Komentara 4

Avatar BOSNAROSNA
BOSNAROSNA
13:38 08.02.2012.

Ovo mu vjerujem 100% ko je danas lud otici iz meda samo tako:-)) u vakvim zemljama to je jedini nacin smjenjivanja presjednika... Gadafi je bio heroj njega ni puskom nisu mogli otjerat... Vlast slast zato ovo nasi dusu bi prodalii samo da se fotelje dokopaju... A poslje :-))))

OB
-obrisani-
16:10 08.02.2012.

muslimanska braca\" srusili jos jaden \"rezim\" sad ce uvesti seriju i kamenovanje, rezanje klitorisa, pukanje dlaka i pravljenje zidina da susjed ne vidi susjedu kakvu zenu ima

ST
starimorskivuk
07:19 09.02.2012.

trenutno sam na maldivima (skoro god dana) i mogu reci samo da je ovo jedna velika farsa. Tuga sto su sve ljudi spremni plasirat svijetu i kako to inace sve prolazi bez problema, ali ovoga puta ovdje sam pa cu posvjedocit onome sta se dogadja. Bivsi predcjednik koji tvrdi da je smijenjen puskama laze ka pas. Prvo je uhapsio vrhovnog suca radi neispunjavanja njegovih zelja (nije tija progonit njegove neistomisljenike i kaznjavat bez razloga) pa su uhapsili suca nakon sta se diga narod na noge i prosvjedova mjesecima. Njega to nije diralo ma niti 1%, svako vecer je hapsio sve prosvjednike i pravo zatvor i tako mjesecima, par njih je i poginulo u prosvjedima da bi se na kraju cijela ALI CIJELA policija okrenula na stranu naroda, i krenuli prosvjerovat a ovaj na njih vojsku, puske i slicna sranja, suzavce batine, da bi nakon prvog dana i noci prosvjeda policije i naroda pocela i sama vojska prelazit na stranu prosvjednika dok nije osta sam sa mozda 100 svojih pristyasa zabarakadiran u vojnoj utvrdi.Surova je laz da mu je itko prijetio!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije