Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav poraz

NASA poslala smartphone u svemir, i to Android, a ne iPhone

htc one (1)
Reuters/PIXSELL
25.04.2013.
u 12:18

NASA je lansirala tri HTCova pametna telefona u svemir koji sa 150 milja udaljenosti slikaju naš planet

NASA-ini znanstvenici lansirali su tri tzv. pametna telefona u svemir. Zašto? Iz čiste znatiželje, da vide što će se dogoditi s njima. I to im nije prvi put, samo su sad prešli na Android, piše Huffington post.

Miljama udaljeni od Zemlje pametni telefoni sad se "zabavljaju" slikajući naš planet.

Ipak, osim zbog znatiželjnih znanstvenika, tri pametna telefona plutaju svemirom i zbog NASA-ina programa za gradnju jeftinijih satelita, za manje od 10 tisuća dolara, a lansiranjem tri HTCova telefona Nexus One žele ispitati jesu li ovakvi uređaji sposobni "nositi" satelit.

Ostaje nejasno zašto su izabrali baš ovaj model smartphonea koji je zastario i više se ne proizvodi.

Zasad samo znamo da nakon posjeta u svemir pametni telefoni postaju neupotrebljivi, točnije, izgore već u Zemljinoj atmosferi.

Spomenimo i da ovo nije prvi put da NASA šalje smartphone u svemir. Godine 2011. poslali su na Međunarodnu svemirsku postaju dva modela iPhone4 samo da vide kako će funkcionirati u svemiru. Čini se da nisu funkcionirali najbolje jer su se otada prebacili na Android.

>>Ova NASA-ina 'nepristojna' fotografija obišla je svijet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije