Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U Zaboku nismo slučajno'

Narodna koalicija potpisala predizborni sporazum!

Narodna koalicija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
16.07.2016.
u 12:27

Zoran Milanović je najavio orijentaciju koalicije prema radu i obrazovanju. "Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to", ustvrdio je.

Čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u subotu u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Sporazum su potpisali SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, prvi čovjek HSS-a Krešimir Beljak te šef HSU-a Silvano Hrelja.

"U Zaboku nismo slučajno, u ovom dijelu Hrvatske počeli su se vidjeti i osjećati prvi opipljivi rezultati našeg rada, nastojanja, uspjeha, katkad neuspjeha u protekla četiri godine", rekao je Zoran Milanović nakon potpisivanja. Najavio je orijentaciju koalicije prema radu i obrazovanju. "Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to", ustvrdio je. Po riječima Krešimira Beljaka, koalicija se neće baviti prošlošću nego budućnošću, pitanjem budućnosti hrvatske djece, hrvatskog sela i grada, nacije i svih građana, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo i različitosti, te za Hrvatsku 21. stoljeća koja će imati stabilnu vlast.

Ivan Vrdoljak istaknuo je kako će koalicija preuzeti političku odgovornost i vratiti dostojanstvo, ne samo političkim institucijama nego i građanima Hrvatske, stvarati budućnost s modernim obrazovanjem i razvijenim gospodarstvom, te dokazati da Hrvatska može bolje nego što je bilo u proteklih godinu dana. Silvano Hrelja je ocijenio kako bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba "bolja, ljepša i pametnija Hrvatska", koja napreduje, štiti slabije i blista dalje.

>>Zašto se Vrdoljakov HNS boji Anke Mrak Taritaš

>>Nakon prijetnji o izlasku iz koalicije, HNS i SDP izgladili spor. HNS dobio i šesto mjesto u 3. izbornoj jedinici

Komentara 172

AD
admin2
12:50 16.07.2016.

UDBO-komunistička yugoslovenska DRUŽINA pojačana osuđenim kriminalcom, provalnikom u automobile želi nastaviti krasti, zaduzivati Hrvate, NEMA POVRATKA NA STARO LOPOVSKA YUGO KAMARAD!

Avatar pavaosg
pavaosg
12:35 16.07.2016.

Sad je službeno "Narodno trgovačka koalicija" je kreirana.

Avatar Tigar63
Tigar63
12:48 16.07.2016.

satovi, satovi , žileti, autokazetofoni , razdjelnici topline, bušotine , fotelje ,sve to nudi ova neprirodna koalicijakoju za narod boli ona stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije