Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlasci iz HSS-a

Hrg razmišlja da na izbore izađe kao kandidat neke druge liste

branko hrg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2016.
u 18:29

Nakon dubrovačke gradske organizacije, moguće je i da još neke napuste HSS zbog odluke da se surađuje s SDP-om umjesto s HDZ-om

Odluka većine dubrovačkog HSS-a da napusti tu stranku zbog odluke Glavnog odbora stranke da raskrsti s HDZ-om i ide u predizbornu koaliciju sa SDP-om nije previše uzrujala predsjednika stranke Krešu Beljaka. Proteklih je dana, naime, prvo ostavku na dužnost podnijela predsjednica dubrovačkog HSS-a Silvija Petrlić Saltarić zatraživši ispis iz članstva, a njezin primjer kasnije je slijedila i većina Gradskog odbora stranke uz obrazloženje da sa SDP-om ne dijele iste vrijednosti ni svjetonazor.

– Svi koji su živjeli na račun grba HSS-a odlaze po nalogu svojih poslodavaca. Dubrovački HSS davno se počeo urušavati zahvaljujući ovim strukturama koje nas sada napuštaju. Meni je žao Petrlić Saltarić jer je dobila posao u Županiji (kojom upravlja HDZ op. a.) pa je morala podnijeti ostavku u stranci – komentirao nam je Beljak. Vjeruje da će takvih protestnih odlazaka biti još, ali ne u jakim organizacijama koje su odluku o koaliciji podržale. Jedino je upitno što će biti s križevačkom organizacijom u kojoj je bivši šef HSS-a Branko Hrg.

– Bitno mi je da mi se javljaju stari članovi, kao i naš bivši predsjednik Zlatko Tomčić i svi pozdravljaju odluku da idemo sa SDP-om jer je to jedina logična odluka. Politika se vodi mozgom, a ne srcem – ističe Beljak.

Upitan rezultat HSS-a u drugoj jedinici

Bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg kaže da je već ranije odlučio da ne želi biti istaknut na listi Narodne koalicije, a slične najave dolaze i od koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

– Nitko u županijskoj organizaciji, a nakon toga ni u gradskoj, nije podržao koaliciju sa SDP-om pa je pitanje tko će iz ove naše druge izborne jedinice, koja je za HSS uvijek bila najjača, htjeti biti na listi Narodne koalicije – čudi se Hrg, koji kaže da je zbog svega toga vrlo upitan rezultat HSS-a u drugoj jedinici. Nitko od tamo za sada nije napustio HSS.

– Ja sam na pola puta da se aktiviram na ovim izborima, ali kao kandidat na nekoj drugoj listi, a time automatski prestajem biti član HSS-a. Imam ponuda, odlučit ću do drugog tjedna – kaže nam Hrg. Iako nije želio otkriti o kojim je ponudama riječ, za očekivati je da bi mogao ići s HDZ-om, pogotovo kada kaže da očekuje da će i nakon ovih izbora vlast slagati Domoljubna koalicija s Mostom. Pitanje je onda hoće li još tko od HSS-ovaca, i koliko njih, poći za Hrgom.

> > 'HSS je pogriješio jer na izbore idu sa SDP-om. Neka im je sa srećom'

Ključne riječi

Komentara 12

TR
Trisestrice
21:47 14.07.2016.

Valjda se ceka da Plenkovic postane predsjednik HDZa pa ce se onda otkriti karte. Ako Hrg napusti HSS onda ce se "spina" otvoriti i mozemo ocekivati da ce i drugi slijediti njegov primjer. Samo je pitanje sto ce uciniti M.M. Petir. Ako i onda napusti HSS ta ce se stranka urusiti.

Avatar AG
AG
02:11 15.07.2016.

"Odluka većine dubrovačkog HSS-a da napusti tu stranku zbog odluke Glavnog odbora stranke da raskrsti s HDZ-om i ide u predizbornu koaliciju sa SDP-om nije previše uzrujala predsjednika stranke Krešu Beljaka." Naravno, to mu i odgovara kada je i došao s namjerom razbijanja najstarije hrvatske stranke.

AP
apolon
20:20 14.07.2016.

Slijedi raskol u HSSu ...pitanje je sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije