Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbeno

Nakon prijetnji o izlasku iz koalicije, HNS i SDP izgladili spor. HNS dobio i šesto mjesto u 3. izbornoj jedinici

Zoran Milanović i Predrag Štromar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
13.07.2016.
u 18:20

Spor je nastao nakon što je Štromar rekao da im je SDP umjesto šest dogovorenih mjesta na listi u 3. izbornoj jedinici ponudio samo pet

Nakon što je sinoć zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar zaprijetio SDP-u izlaskom iz koalicije i nakon što je tu stranku optužio da su postigli dogovor, ali njihova konačna ponuda nije bila takva, danas je održan sastanak SDP-a i HNS-a, gdje su, prema našim informacijama, nesporazumi riješeni.

Spor je nastao nakon što je Štromar rekao da im je SDP umjesto šest dogovorenih mjesta na listi u 3. izbornoj jedinici ponudio samo pet. – HNS i SDP prijateljske su stranke i u subotu ćemo u Čakovcu potpisati sporazum Narodne koalicije. Vraćeno nam je šesto mjesto na zajedničkoj listi u 3. izbornoj jedinci – rekao nam je izvor iz HNS-a koji je prisustvovao današnjem sastanku na kojemu su bili šef SDP-a Zoran Milanović, član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, šef HNS-a Ivan Vrdoljak i njegovi kolege Predrag Štromar, Matija Posavec i Srećko Ferenčak.

I izvor iz SDP-a nam tvrdi da je sve riješeno, da više nema otvorenih pitanja i da će se u subotu potpisati koalicijski sporazum u Čakovcu. No, zanimljivo, jedan od sudionika sastanka iz redova HNS-a rekao je kako ipak nije baš sve dogovoreno i kako, bez obzira na to što razgovori idu u dobrom smjeru, ipak ostaje nekoliko neriješenih pitanja za koja se naš sugovornik nada da će biti riješeni do subote i potpisivanja sporazuma.

>> Štromar zaprijetio SDP-u: Ovo nije pobuna u HNS-u, izaći ćemo iz koalicije!

>> Pobuna u HNS-u: Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije, šef HNS-a šuti

Komentara 35

BE
berogrga
18:31 13.07.2016.

Gubitnici.

DU
Deleted user
18:30 13.07.2016.

Neprocijenivo zadovoljstvo bi bilo gledat ove ljigave face ako bi kojim slucajem puk hrvatski shvatio velicinu politicke pokvarenosti i odlucio kazniti ove samozive potkupljive uhljebe i politicke mesetare..E kad bi im urucio figu nekim potpuno iznenadjujucim rezultatima na izborima! Vise se ni ne prikrivaju u politickoj trgovini

Avatar Prosenjak
Prosenjak
18:38 13.07.2016.

Pa moglo se i pretpostaviti da ako tu ima svađe da je to zbog raspodjele fotelja, a ne zbog programa koji donosi boljitak građanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije