Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jamajka

Narkokralj uhićen dok je razgovarao s pastorom

Christopher \"Dudus Coke
REUTERS
23.06.2010.
u 10:22

Vlada Jamajke želi izručiti Cokea Sjedinjenim Američkim Državama koje ga traže zbog dilanja droge i trgovine oružjem.

Poznati jamajčanski narkodiler Christopher Dudus Coke uhićen je u blizini glavnoga grada Kingstona, objavila je lokalna policija, a prenosi BBC. U trenutku uhićenja s njim je bio pastor koji tvrdi da je Coke baš krenuo u američko veleposlanstvo kako bi se predao. Pastor Al Miller također je ispitivan u policiji.

Vlada Jamajke želi izručiti Cokea Sjedinjenim Američkim Državama koje ga traže zbog dilanja droge i trgovine oružjem. U sukobima koji su izbili kad je u svibnju policija pokušala uhititi narkokralja poginulo je više od 70 osoba.

Coke ima 41 godinu, a optužen je da je predvodio poznatu bandu Shower Posse, za koju američka vlada tvrdi da je radila na međunarodnoj razini. Banda je osumnjičena za brojna ubojstva na Jamajki i u SAD-u.

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:54 23.06.2010.

rezonancija Da su ga se CIA ili NSA željele rješiti onda mi danas ne bi itali ovakav članak jer bi njihov problem plutao po Karibima. Lik je diler i sve je tu jasno, samo mi nije jasno po kojoj osnovii ga se izručuje pravosuđu SAD-a ako osobno nije počinio zločin na njihovom teritoriju?

DM
dr_max
10:39 23.06.2010.

Kada ce uhapsiti bandu zvanu \"ZNA SE\" koja je dilala i dila drogu u Hrvatskoj?

OB
-obrisani-
10:42 23.06.2010.

Diler je i kao takav treba biti suđen, ali kakve ima veze s njime američka vlada, nije učinio niti jedan zločin ili krivično djeli na teritoriju SAD ili počinju vrjediti neka čudna pravila kada je u pitanju SAD? Kako to da ne uhapse Karzaievog brata u Afganistanu kada ga se sumnjiči za uzgoj i šverc opijuma ili je to dozvoljeno? I hoče li američka vlada početi izručivati svoje državljane koji su optuženi za slična djela npr organizirani kriminal u što spada uz drogu i prostituciju i “pranje novca“ ali i trgovina oružjem i politički motivirana ubojstva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije