Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu obilne oborine

Napokon snijeg, koji će padati idućih nekoliko dana

snijeg
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
01.01.2016.
u 19:58

Nakon niza tjedana suha vremena, već sutra, osobito predvečer, počet će padati kiša i snijeg, koji će preksutra biti obilniji

Podulji, višetjedni niz suhog, relativno sunčanog i za zimu temperaturno netipično ugodnijeg vremena ostavljamo iza sebe jer već od sutra slijedi pet-šest oblačnih, vjetrovitih i hladnijih dana s povećom količinom oborina. Negdje će one početi padati već sutra prijepodne, no u drugom dijelu dana i tijekom noći gotovo da neće biti dijela Hrvatske koji će ostati suh. Dok će u predjelima uz more početi padati kiša, ostatku zemlje stiže snijeg, i to obilniji. Osobito preksutra. Preciznije, DHMZ najavljuje da će sutrašnje jutro u unutrašnjosti započeti s umjereno do pretežno oblačnim te ponegdje i maglovitim vremenom. U gorskim predjelima od sredine dana stiže snijeg i lokalno moguća kiša, koja će se smrzavati u dodiru s tlom, a onda se do večeri snijeg očekuje i u ostalim kopnenim područjima. Obilnijeg snijega bit će osobito u gorskoj Hrvatskoj.

Na Jadranu od jutra postupno jače naoblačenje uz kišu, i to najprije na sjevernom Jadranu, potom i u Dalmaciji. Izraženija kiša bit će prema kraju dana. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

I dok bi kiše na Jadranu moglo biti sve do četvrtka, u unutrašnjosti, a osobito u gorskim predjelima, snijeg bi mogao padati četiri dana zaredom, sve do utorka, pa i srijede. To znači da će se ponegdje snježni pokrivač moći mjeriti u desecima centimetara.

Što se pak temperature tiče, prognoze kažu da bi najniža jutarnja mogla biti u ponedjeljak kada bi se u Gorskom kotaru mogla spustiti na -11 Celzijevih stupnjeva, dok bi u unutrašnjosti dnevni maksimumi dosezali od -1 do 4 stupnja. Najniža jutarnja temperatura zraka na Jadranu iznosila bi od 0 do 6, a najviša dnevna od 8 do čak 14 Celzijevih stupnjeva, koliko bi se u utorak moglo izmjeriti u Dubrovniku.

Ipak, unatoč hladnijem prvom tjednu, prilično je vjerojatno da će srednja siječanjska temperatura zraka biti barem oko prosječne, većinom čak i viša od nje.

>> 2016. mogla bi biti najtoplija otkako postoje mjerenja

>> Nova godina donosi minuse, Silvestrovo bez snijega, ali snježni pokrivač stiže uskoro u nizine

Komentara 15

DO
dommar36
22:39 01.01.2016.

nadam se da hoce..neka djeca uzivaju u snijegu kao i ja kad sam bio dijete a ne pred tabletima i playstationima

QW
qwas33333
23:11 01.01.2016.

jel stižu obline?

NA
nano0705
07:54 02.01.2016.

Aha, sad je napokon a nakon pet dana biće kad će stati i kad će sunce. Baš ste jadni uvijek ista priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije