Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na novogodišnjem kupanju

Napisao 'U životu uživa onaj tko zna, a ne onaj tko ima' pa poginuo

Rijeka: Dva kupača utopila se na novogodišnjem kupanju na plaži Pećine
Foto: PIXSELL/PIXSELL
1/4
02.01.2018.
u 19:40

Želio sam da se počne govoriti o tome koliko je zdravo kupanje u hladnom moru – kaže Josip Povrženić

“U životu uživa onaj tko zna, a ne onaj tko ima”, napisao je na društvenoj mreži Suljo Malikić iz okolice Rijeke sat i pol prije nego što je pošao na tradicionalno novogodišnje kupanje na Pećine, u kojem je sudjelovao i prethodne tri godine.

Oko 12.10 sati bio je mrtav. Liječnik iz Italije, gost hotela Jadran, pružio mu je prvu pomoć, no reanimacija nije uspjela.

– Javili su mi iz policije da je mrtav – kaže Suljina bivša supruga. Drugi kupač, neslužbeno doznajemo da je riječ o Aldu Brljafi, plutao je u moru lica okrenuta prema dnu. Vatrogasac Dino Škamo izvukao ga je na obalu, no nije mu bilo spasa.

– Koliko sam čuo, vjerojatno će se tretirati kao nesretan slučaj. Kupanje sam organizirao kao građanin. Tko je htio, došao je, nije se ništa naplaćivalo. Htjeli smo pokazati da i u Rijeci postoje zimski kupači. Želio sam prije svega da to bude povod da se počne govoriti o tome koliko je zdravo kupanje u hladnom moru – kaže Josip Povrženić.

Komentara 23

MA
marijaqwer
20:22 02.01.2018.

Ovakva kupanja su u suprotnosti sa zdravim razumom, pa su i posljedice u skladu s time.Godine donose mudrost , ako ih se poštuje i ne donose ništa ako ih se ne poštuje.

BE
Bel
21:11 02.01.2018.

Lik koji je ovo izgovorio je kre..ten. Kako je uspio zakljuciti da je skok u more neprilagodjenog organizma (primorci i starci) zdravo za za tijelo? Cak da je i bilo mirno more? Ako je organizirao, trebao se pobrinuti za lijecnika i spasilacku ekipu; nije to samo nesreca,

IV
ivanoo
19:57 02.01.2018.

Očito.krhko mu znanje bilo.Krhko ,velim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije