Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitci iz vozila

Napad na američko veleposlanstvo u Ankari

Američko veleposlanstvo
commons.wikimedia.org
20.08.2018.
u 07:13

Odnosi između Turske i Sjedinjenih Država postali sve su napetiji posljednjih tjedana, njihove sve veće trgovinske i diplomatske razmirice  dodatno su pogoršale gospodarske probleme Turske.

Nekoliko hitaca ispaljeno je na američko veleposlanstvo u Ankari, izvijestio je u ponedjeljak turski CNN. Hitci su ispaljeni iz vozila u pokretu, udarili su u policijsku kabinu, no nitko nije ozlijeđen. Nepoznati napadač, ili napadači, nakon toga su pobjegli.

Odnosi između Turske i Sjedinjenih Država postali sve su napetiji posljednjih tjedana, njihove sve veće trgovinske i diplomatske razmirice  dodatno su pogoršale gospodarske probleme Turske.

Turska je odbile puštanje na slobodu američkog pastora zatočenog zbog špijunaže i optužbe za terorizam, dvije su zemlje međusobno povisile carine, a SAD je sankcionirao dvojicu turskih ministara.

U međuvremenu je turska lira izgubila više od 35 posto svoje vrijednosti u odnosu na dolar od početka godine.

Komentara 7

KO
koraknaprijed
07:30 20.08.2018.

Netko se igra sa šibicama,moglo bi biti opekotina,gadnih opekotina.

Avatar navijač
navijač
07:35 20.08.2018.

Erdogan koketira s Putinom i očekuje Američku pomoć. Sad je već došlo do ovoga, to je i početak kraja nesuđenog sultana.

VE
verakruz
08:52 20.08.2018.

Ocekujem da u vrlo skoro vrijeme sultan prepusti prijestolje normalnom covjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije