Naslovnica Vijesti Hrvatska

Napadači na zaposlenika bolnice Dubrava u istražnom zatvoru

Neslužbeno se doznaje da je riječ o četvorici braće.
20. ožujka 2018. u 15:56 10 komentara 1257 prikaza
kb dubrava
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zbog opasnosti od ponavljanja nedjela u istražnom zatvoru zadržana su četvorica mladića koji su u nedjelju napali i teško ozlijedili zaposlenika hitnog prijema Kliničke bolnice Dubrava.

KB Dubrava pretukli zaposlenika U napadu u KB-u Dubrava sudjelovao i mladić koji je tražio liječničku pomoć

Državno odvjetništvo u utorak je izvijestilo da ih je ispitalo i od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražilo da ih zatvori zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, ali i utjecaja na svjedoke. "Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i protiv svih četvero osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

Navode da su u nedjelju oko 10,20 sati u KB Dubrava najprije došli trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik koji je trebao liječničku pomoć. Nezadovoljni činjenicom što ga dežurni liječnik nije odmah pregledao najprije su se "verbalno sukobili sa zaposlenikom bolnice koji je zaprimao pacijente na šalteru hitnog prijema", a potom nazvali ostalu dvojicu te ih zatražili da i oni dođu do bolnice. Neslužbeno se doznaje da je riječ o četvorici braće.

Tučnjava u KB Dubrava Pretučeni djelatnik operiran i u dobrom stanju: 'Udarali su ga šakama i nogama'

"U nakani da teško tjelesno ozlijede oštećenog zaposlenika" najprije su ga počeli odguravati rukama, a potom ga "desetak puta udarili zatvorenim šakama u predjelu glave te ga više puta udarili u predjelu tijela", kažu u tužiteljstvu. Dodaju da je zaposlenik "uslijed zadobivenih udaraca zadobio tešku tjelesnu ozljedu" glave odnosno "prijelom dna orbite desno".

Prema ranijim informacijama zaposlenik je operiran i u dobrom je stanju, a u bolnici očekuju da će potpuno fizički ozdraviti.

Ministarstvo zdravstva je nakon ovog napada "najoštrije osudilo nasilje kao oblik izražavanja nezadovoljstva" te najavilo da će u suradnji s upravama zdravstvenih ustanova razmotriti modele povećanja zaštitnih mjera kao što su jačanje zaštitarskih službi i širenje videonadzora.

kb dubrava
1 / 7
Milan Kujundžić
Provjereno Šokantna iskustva Zagrebački ortoped iz pakla: 'Izašla sam prljava, ponižena, povrijeđena' Milan Kujundžić Milan Kujundžić Ministar o ortopedu iz KB Dubrava: Žalim zbog ovog slučaja i pohvaljujem upravu bolnice Provjereno Problematičan liječnik Novi detalji o radu ortopeda iz Dubrave: Inzistirao je da moja kćer prizna da nije nevina

 

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Roy Bean
  Roy Bean:

  Predlažem da o njima presude Janjevci

 • juma:

  Neces pregledati jednoga, e imaces posla s cetvoricom! Mora im se priznati da se drze slozno. Prema tome bih zakljucio kako vjerovatno nije rijec o Hrvatima.

 • Deleted user:

  Zatvoriti ih zajedno sa sličnim banditima tako da se jedni drugima nalome kostiju i zalijevati hladno vodom nekoliko puta dnevno na što nižoj temperaturi