Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pretučeni djelatnik operiran i u dobrom stanju: 'Udarali su ga šakama i nogama'

"Očekujemo da će potpuno fizički ozdraviti, a kakve će psihičke posljedice imati, prerano je govoriti"
18. ožujka 2018. u 20:46 40 komentara 14724 prikaza
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Administrativni djelatnik Kliničke bolnice Dubrava koji je danas pretučen na svom radnom mjestu, operiran je i u dobrom je stanju, izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić.

kb dubrava otkazan ugovor o radu Ortoped iz KB Dubrava dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja

Očekujemo da će potpuno fizički ozdraviti, a kakve će psihičke posljedice imati, prerano je govoriti, kazao je Marušić i precizirao da je djelatnik u napadu zadobio teške tjelesne ozljede glave. Narednih sedam-osam dana će izići iz bolnice i nastaviti liječenje kod kuće do oporavka, kazao je Marušić.

Zamoljen da komentira sigurnost medicinskog osoblja na radnom mjestu, Marušić je kazao da se "u konačnici sve svodi na moral i na mentalno zdravlje pacijenata, a ono je rezultat socijalnog i  duhovnog okružja u kojem živimo."

"Veliki broj pacijenata prolazi kroz bolnicu; to su deseci i stotine tisuća ljudi. Nije čudno da se ponekad dogodi incident i verbalni nasrtaj, ali moram priznati da incident s težim tjelesnim posljedicama nismo do sada imali," zaključio ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava Srećko Marušić.

Prema izjavama policije, tri su muškarca danas u 10.30 nasrnuli na zaposlenika Bolnice Dubrava i nanijele mu teže tjelesne ozljede. Napadači su tijekom dana privedeni u policiju i protiv njih se vodi kriminalistička istraga, o čijim će rezultatima, rečeno je, policija u ponedjeljak izvijestiti javnost.

Tučnjava zbog čekanja u redu

Trojica mladića došla su na ulaz odjela Hitne pomoći nakon čega su se kod djelatnika zaduženog za prijem i upis pacijenata počeli raspitivati kad bi mogli doći na red. A kad im je djelatnik objasnio da trebaju sjesti i pričekati red, mladići su postali agresivni i fizički ga napali, javlja RTL. Djelatniku su nanijeli teške tjelesne ozljede pa je hospitaliziran u bolnici. 

Mladići su potom prvo počeli verbalno vrijeđati djelatnika KB Dubrava, nakon čega je jedan od njih jako udario šakom o pult.

“Kolega im je nanovo objasnio da je nemoćan i da ih ljubazno moli da sjednu i čekaju svoj red, ali tada je krenuo fizički obračun. Njih trojica krenuli su na jadnog čovjeka i nekontrolirano i agresivno ga počeli udarati šakama i nogama”, ispričao je za Vijesti.hr liječnik iz KB Dubrava.

"Nanijeli su mu teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je ovdje kod nas u bolnici”, prepričao je neimenovani izvor.

Na lice mjesta ubrzo je pristigla policija koja je pronašla mladiće te ih dovela u postaju u Dubravi na kriminalističko istraživanje.

Bilo je to užasno za gledati, prepali smo se i ukipili svi u čekaonici. Tu je bilo više desetaka pacijenata mahom starije životne dobi tako da nitko nije mogao uskočiti u obračun. Sve je trajalo kratko tako da na prvi trenutak nisam bio ni svjestan što se dogodilo”, rekao je jedan stariji gospodin koji se igrom slučaja našao na mjestu događaja jer je člana obitelji doveo na pregled.

INCIDENT Muškarac koji je pokušao napasti Merkel smješten na psihijatriju, nije vikao 'Allahu akbar' Policija SENJ Pokušao ubiti suprugu i brata udarajući ih čekićem u glavu policija Stolac kraj Senja Muškarac (70) čekićem pokušao ubiti svoju ženu

 

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • Quadro:

  Žalost i sramota. Treba pod hitno otežati dolazak ne-hitnih osoba u Hitni bolnički prijam, tako već desetljećima funkcionira u u Europi. Preko 60% su tegobe koje traju unazad više dana, bez značajnije dinamike u simptomatologiji. Godine ne rješavanja problema u ... prikaži još! primarnoj medicini (među ostolom u obiteljskoj medicini) se prelijeva na hitnu službu. Čekanje u HS je normalna stvar jer se radi po trijaži, IV i V kategorija, dio III može i satima čekati dok se ne rješe oni kojima je pomoć hitna i neophodna odmah. U RH postoji tek 5-10 specijalista hitne medicine, a ostalo su specijalisti drugih grana koji se "snalaze" u hitnom bolničkom prijamu, te naravno da sve ne funkcionira kako bi trebalo. Pozdrav od specijalizanta hitne medicine.

 • Avatar Hrvatkatolikdomoljub
  Hrvatkatolikdomoljub:

  Vratite ih natrag pa neka se tamo kurče ako smiju!

 • Franjo123:

  Ništa se ovim bitangama neče dogoditi