Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otmice za otkupninu

Naoružani pirati oteli 12 pomoraca

gusari
Foto: Reuters
1/3
23.09.2018.
u 07:42

Otmice za otkupninu uobičajeni su problem u dijelovima Nigerije.

Naoružani pirati napali su nedaleko od obale Nigerije brod u vlasništvu švicarske kompanije Massoel Shipping i oteli 12 članova posade.

Na brodu se u trenutku napada nalazilo 19 članova posade, a iz kompanije nisu otkrili njihovu nacionalnost. Međutim, Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova je poručilo kako niti jedan član posade nije iz Švicarske.

"Tvrtka surađuje s vlastima i stručnjacima kako bi osigurala brzo i sigurno puštanje onih koji su zadržani," rekao je Massoel Shipping u svojoj izjavi.

Brod je prevozio pšenicu, a plovio je između Lagosa i naftnog čvora Port Harcourta.

Otmice za otkupninu uobičajeni su problem u dijelovima Nigerije.

Pogledajte i video Da se smrzneš: Snimila nevjerojatan prizor u spavaćoj sobi

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar duka4
duka4
11:25 23.09.2018.

Treba tuziti svicarsku. Imam frenda, radi na takvom brodu i njih 6 rade kao licencirani zastitari. Naoruzani su do zuba. Imaju cak i zolje. Imaju dozvolu u slucaju napada pirata da pucaju i ubiju. Placa mu je 5000 eura mjesecno. Plove po najgorim mjestima. Ali prika napadni taj brod. Neces se dobro provesti. Tako to radi gazda koji nije skrt i vodi brigu o sigurnosti posade.

DU
Deleted user
10:58 23.09.2018.

Opet su počeli.

DU
Deleted user
13:21 23.09.2018.

Ja ču vam prevesti: PIRAT (eng.) = GUSAR (hrv.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije