Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nalogodavac ubojstva Đurekovića mogao je biti samo Pavle Gaži'

Pavle Gaži je HRT-u odbacio sve optužbe uz napomenu da Jagečića ne poznaje. Državno odvjetništvo je 2005. godine odbacilo kaznenu prijavu Jagečića protiv Gažija zbog slučaja Đureković.
08. siječnja 2014. u 21:04 26 komentara 7900 prikaza
Anđelko Jagečić
Foto: Screenshot/HRT

Jedan od direktora Podravke u 80-im godinama Anđelko Jagečić rekao je za HRT kako je nalogodavac ubojstva Stjepana Đurekovića u Njemačkoj tadašnji savezni ministar policije Pavle Gaži.

- Iz svega što ja znam i o čemu govorim ovih 30-ak godina, nalogodavac ubojstva Stjepana Đurekovića mogao je biti samo Pavle Gaži u dosluhu sa Stanetom Dolancom kao vrhovnim šefom svih tajnih službi - rekao je za HRT jedan od direktora u Podravci 80-ih godina prošlog stoljeća Anđelko Jagačić te dodao da je uvjeren da Pavle Gaži stoji iza tog ubojstva zbog funkcija koje je imao.

Pavle Gaži je HRT-u odbacio sve optužbe

- Bio je član Predsjedništva CK SKH, CK SKJ, sekretar unutrašnjih poslova Hrvatske, znači da je po svojoj funkciji pokrivao i UDB-u. Bez njega se to nije niti smjelo, niti moglo dogoditi - kazao je Jagečić te dodao da je hrvatski dio UDB-e, u koji su spadali Josip Perković i Zdravko Mustač,  morao znati za likvidaciju Đurekovića.

Tvrdi da je Đureković napravio ključnu pogrešku kada se uplašio zatvora i pobjegao u Njemački te postao "laka meta". - Svaka UDB-a je 'rješavala' nacionalno svoje ljude, osim što nikada nisu mogli naći Albanca koji bi ubio svojeg sugrađanina - tvrdi Jagečić.

Pavle Gaži je HRT-u odbacio sve optužbe uz napomenu da Jagečića ne poznaje. Državno odvjetništvo je 2005. godine odbacilo kaznenu prijavu Jagečića protiv Gažija zbog slučaja Đureković.

>>Perković će biti izručen! Nobilo: Nastupila je zastara!

>>Tuđman o Perkoviću: O emigrantima tada nije odlučivala služba, nego politika

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • verakruz:

  Stvar je jasna. Perkovića isporučiti jer ga Njemačka traži. Ako Perković prizna da je Gaži kriv to svakako opet znači da je postojao teroristički režim koji se koristio brojnim likvidacijama svojih neistomišljenika. To znači da je SKH ( prethodnica SDP-a) ... prikaži još! bila teroristička organizacija sa komunističkim predznakom. Sve koji su tada nešto značili u njoj lustrirati, osuditi, oduzeti nelegalno stečenu imovinu i sva građanska prava!

 • Avatar WindFucker
  WindFucker:

  Ne bi čudilo da Nobilo brani Perkovića tvrdnjom da je Đureković izvršio samoubojstvo...

 • canajisraM:

  Tvrdi da je Đureković napravio ključnu pogrešku kada se uplašio zatvora i pobjegao u Njemački te postao "laka meta". - Svaka UDB-a je 'rješavala' nacionalno svoje ljude, osim što nikada nisu mogli naći Albanca koji bi ubio svojeg sugrađanina - ... prikaži još! tvrdi Jagečić. >>>> Svaka cast braci Albancima...... A sad usporedite nasu crvenu bandu ,koja je pobila vise emigranata nego cijeli istocni blok zajedno