Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDRAG SEKULIĆ

Nakon Vladine odluke o Ini, radnici rafinerije bit će zadovoljni: Božić će biti ljepši

Predrag Sekulić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
24.12.2016.
u 19:55

'Razočarani smo odlukom arbitraže, ali Mađari su lobirali za svoju stranu'

Predrag Sekulić iz Stožera za obranu rafinerije Sisak za N1 komentirao je odluku koju je priopćio premijer nakon propale arbitraže za Inu.

Premijer je poručio kako će Hrvatska pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela Mola u Inu, prema modelu koji je već razrađen.

Kako je odluku suda priopćio putem konferencije na sam Badnjak, Sekulić je kazao kako je stav RH nakon presude ono što će radnicima rafinerije itekako uljepšati Božić.

- Razočarani smo odlukom arbitraže, ali Mađari su lobirali za svoju stranu. Mislim da će za radnike Ine i Rafinerije Sisak i za sve građane Hrvatske ovaj Božić biti ljepši nakon premijerove presice i objave o otkupu Ine.

Pozdravljamo odluku Vlade RH, ovo je jedino moguće rješenje. Vidmo neko svjetlo sada, i za Inu i za energetsku budućnost Hrvatske - kazao je.

MOL je, podsjetimo dobio arbitražni spor protiv Hrvatske u Genevi, nakon što je arbitraža pokrenuta u studenom 2013. godine. MOL je kao vlasnik 49 posto dionica Ine tvrdio kako Vlada nije ispunila obveze iz Glavnog ugovora o plinskom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine. 

>> Plenković: Vratit ćemo Inu Hrvatskoj! Otkupit ćemo cijeli Molov paket dionica

Komentara 6

AR
aristip
20:31 24.12.2016.

Nadam se da Vlada neće ići u suludi otkup MOL-ovog udjela u Ini na način da će bez referenduma zadužiti sve građane za nekoliko milijardi eura. Ali ako se Vlada ipak odluči da to učini Plenković i svi koji se za to zalažu trebali bi i osobno uzeti kredit, založiti svoje stanove i kuće i otkupiti veći broj Ininih dionica od MOL-a.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:01 24.12.2016.

Ovaj Sekulić me u mnogočemu podsjeća na Mijata Stanića, cestarskog sindikalista koji je protiv vinjeta jer će hrpa viška ljudi na naplati morati promijeniti radna mjesta.... Nebitno što tvrtka ne posluje pozitivno i gomila dugove zbog toga. Ne znam prije svega - odakle silni novci koliko će to uopšte koštati povrat INAe. A nakon toga, ako se bude očekivalo pozitivno poslovanje INAe, zar misli da ima mjesta i potrebe opstanka sisačke rafinerije , tko god bio vlasnik ? Dakle, vrlo slično HACu....

DO
doktorica
02:02 25.12.2016.

a čijim novcima će otkupiti dionice?!Građani jedva plaćaju račune mizernim plaćama još mizernijim mirovinama dok bi političari kupovali,neka kupuju samo svojim novcem a ne novcem građana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije