Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA IZ OPORBE

SDP: Podržavamo odluku Vlade o Ini, ali neka kažu kako će to izvesti. Grbin: Ustavni sud kumovao arbitraži

bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.12.2016.
u 19:27

I oporba je danas komentirala negativno rješenje arbitraže s Molom u slučaju Ine, te odluku Vlade o otkupu dionica. 

- Ovo je jasan dokaz da pravo i pravda ne idu zajedno. To nije fer ugovor. Ali sad moramo gledati što se može učiniti, otkupljivanje dionica je najbolji način. Nije bilo moguće prekinuti arbitražni proces, barem ne jednostrano. Podržava Vladu u ovom planu, to svi trebaju pozdraviti, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. 

Grbin: Plenković otvorio više pitanja, nego što je dao odgovora

U SDP-u su imali nešto rezerviraniji stav.

- SDP podržava odluku Vlade RH da se INA vrati Hrvatskoj. Međutim, tražimo od Vlade da postupi odgovorno te da javnosti predstavi financijski plan vraćanja INA-e kako bi taj proces bio transparentan. Podsjećamo da je SDP prije dva tjedna tražio da se sazove saborski Odbor za europske poslove koji bi raspravio zahtjeve Europske komisije za promjenu zakona o privatizaciji INA-e. Obzirom na novonastale okolnosti još jednom pozivamo da se saborski Odbor što prije sazove kako bi se razmotrili budući koraci Vlade i Sabora vezano uz INA-u i nacionalnu i energetsku sigurnost Republike Hrvatske - poručuju iz SDP-a. 

I Peđa Grbin iz SDP-a je komentirao reakciju Vlade na arbitražu:

 - Dok ne vidimo pravorijek arbitraže teško je bilo što komentirati. Iznenađen sam odlukom suda. Odluka Ustavnog suda sigurno nije pomogla ovoj presudi, kumovao je odluci. Vlada Zoran Milanovića je također razmišljala mogućnost otkupa paketa dionica Ine. Plenković je danas otvorio više pitanja, nego dao odgvoore. Ne znamo kako će se ostvariti otkup, a to je sada najbitnije.

Ključne riječi

Komentara 18

ML
muljanovic_laze
19:36 24.12.2016.

zar nije ova lopina pokrenula arbitražu ? Hoćemo li njegovu imovinu zapljeniti da nadoknadimo barem 1% štete ? Hoće li guliti krumpire u Remetincu slijedećih 40 godina ?

DU
Deleted user
19:44 24.12.2016.

A vi komunisti na čelu s Milanovićem bi trebali platiti svu štetu koju ste počinili sa igrokazom od arbitraže..Proglasili Karamarka izdajicom kad je predlaga dogovor s Mađarima,a sad smo kao država popušili zahvaljujući vama i "poštenom" ,propalom popu Boži Petrovu.

ĆA
ćaćaća
20:56 24.12.2016.

vrdoljak bi podržao vladu kako se ne bi pričalo o šlamperaju njegove vlade..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije