Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon tri godine obnove otvorena područna škola Sotin

Radi se o školi na kojoj su radovi na obnovi započeli još 1. lipnja 2011. godine kada se najavljivalo da će sve biti gotovo za tri mjeseca i da će djeca već u rujnu ponovno moći u svoje obnovljene učionice
23. travnja 2014. u 16:05 1 komentara 348 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/5

Učenica trećeg razreda Natali Rambousek i ministar obrazovanja Željko Jovanović danas su presijecanjem vrpce i službeno pustili u rad obnovljenu područnu školu Sotin OŠ Mitnica u Vukovaru. Radi se o školi na kojoj su radovi na obnovi započeli još 1. lipnja 2011. godine kada se najavljivalo da će sve biti gotovo za tri mjeseca i da će djeca već u rujnu ponovno moći u svoje obnovljene učionice. Međutim, najavljena tri mjeseca rastegla su se na tri godine.

- I ovdje smo imali primjer nerealne pripreme, nerealne cijene kao i propasti izvođača. Sve se to dogodilo i doprinijelo da se obnova oduži na tri godine. Dogovorili smo se sa gradom Vukovarom i Vukovarsko – srijemskom županijom i od tada je sve nastavljeno u skladu sa planom i programom, rekao je Jovanović komentirajući razloge trogodišnje obnove te ujedno zahvaljujući djeci i njihovim roditeljima na trogodišnjem strpljenju. Istakao je i da je ovo najljepši poklon za djecu Sotina koja su kao uskršnji dar dobila obnovljenu školu. Mališane je pozvao na učenje jer će samo stjecanjem znanja postati bolji ljudi. Rekao je i da je dolaskom na čelo ministarstva u Vukovaru zatekao dva problema, Tehnička škola Nikola Tesla i škola u Sotinu, koji su riješeni te da je sada na redu obnova OŠ Nikole Andrića. Zadovoljni su i djeca kao i zaposlenici škole koji će konačno opet početi pohađati nastavu u svojim učionicama. Sve do sada oni su putovali do OŠ Mitnica koja je udaljena desetak kilometara. – Izuzetno sam sretna jer sam u ovoj školi nekada bila učenica, a sada sam učiteljica. Tri godine smo čekali ovaj trenutak koji smo sada i dočekali, rekla je učiteljica Ružica Paić. Područnu školu u Sotinu, u čiju obnovu su ministarstvo i Vukovarsko – srijemska županija uložili oko 1,2 milijuna kuna, pohađa 17 učenika. Posjeta ministra i otvaranje objekta Područne škole bio je povod i da odgovori u vezi budućnosti područnih škola diljem Hrvatske s obzirom da su se pojavile informacije o njihovom mogućem gašenju.

– Radi se o poluinformacijama. Naime, radit ćemo analizu mreže škola sa osnovnim ciljem podizanjem kvalitete obrazovanja a ne radi ušteda. Na temelju rezultata analize sjest ćemo sa osnivačima, odnosno, sa gradovima i županijama, i vidjeti načine kako da djeca dobiju kvalitetnije obrazovanje, rekao je Jovanović. 

>> Nova zgrada OŠ Josipa Matoša: Bolji uvjeti za djecu s teškoćama u razvoju

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • hrvatska91:

    Lijepo. Bilo je i vrijeme. Još da se otvori usput neka privatna tvornica, tako da i roditelji budu zaposleni i omoguće djeci bolje školovanje i odrastanje, bilo bi još ljepše.