Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.06.2014. u 14:00

Kao da nije bilo dovoljno što smo ih proteklih tjedana gledali uplašene i istraumatizirane, pred kameru su sada stanovnici Gunje stali i poniženi, doslovce gladni

Još se poplava ni povukla nije, kad je Slavoniju zapljusnula poplava dobrote, ali eto nama novog mulja, i prije nego smo se tome nadali, stiže poplava sramote. Središnji Dnevnici mahom su i posve ispravno upravo toj temi sinoć dali punu pozornost.

Premda je, izvještavajući o bezumnim prepucavanjima tko je i zašto zakazao prebaciti novac potrebitima, Andrija Jarak jedva susprezao bijes trudeći se zadržati u okvirima novinarske branše, inače profesionalno suzdržana HTV­ova Sanja Mikleušević Pavić najžešće se, onako momački, obračunala s tim neobjašnjivim bezumljem. Istina, prenijela je najvažnije naglaske s pressice šefova Crvenog križa, ali njihovim žalopojkama kako trpe "objede i konstrukcije" nije posvetila ni sekunde dragocjenog medijskog prostora. Radije je, bez ijedne riječi komentara, mirno pustila prilog koji su njezini novinari toga jutra snimili u Gunji.

Kao da nije bilo dovoljno što smo ih proteklih tjedana gledali uplašene i istraumatizirane, pred kameru su sada stali i poniženi, doslovce gladni. "Imam riže, ali s čime da je jedem? Tražili smo paštete, oni su nas odbijali "zaplakale je žena, svakom svojom rječju i gestom demantirajući ohole šefove Crvenog križa. Jedan od njih dvojice otišao je i korak dalje, plašeći narod, pa je upozorio da će se "refleksija" skandala ogledati u prestanku donacija građana. Demanti je stigao koju minutu kasnije, kada je emitiran prilog o dolasku 120 djece iz Gunje i Rajeva Sela na more, gdje su ih ugostile šibenske obitelji, daleko od svih užasa, dok se "veliki" ne urazume. Mogla bi djeca tamo i prezimiti.

Plus

Nova TV s pravom je upozorila na pošast bešćutnog iživljavanja nad životinjama, a vješanje psa na ogradu u Slavonskom Brodu najnovije je u tom strašnom nizu.

Minus

Diskografska nagrada Porin samom je sebi svrha, a zahvaljujući prijenosu na HTV2 cijela je javnost mogla uživo vidjeti kako se i protagonisti crvene od neugode.

Komentara 11

SC
sc0rpion
14:18 28.06.2014.

na taj nacin mnogi su se obogatili na humanitarnoj pomoci jos od 90. sad su svi veliki posteni Hrvati , sramite se

DA
Dagobert
08:30 29.06.2014.

Sve strasne nepogode su posebice na balkanu platforme za bogacenje politicara iz donacija za nastradale.S tim novcem netko ce ici na lov u Afriku i Kanadu i ustrijeliti kapitalce da bi mogao ljepo pozirati za veliku sliku koju ce objesiti u skrivenom bunkeru. To je Balkanmentalitet kako kazu njemci. I s tim je sve receno.

FI
Filačak
15:38 28.06.2014.

To smo mi. Iz krajnosti u krajnost. Nije isljučeno niti rivalstvo Karitasa i Crvenog križa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije