Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon sudjelovanja u akciji Poseidon policijski brod Krapanj vratio se u šibensku luku

Radi se o nastavku sudjelovanja u zajedničkoj operaciji u kojoj službenici pomorske policije s navedenim plovilom sudjeluju od 12. rujna 2018. godine, dok cjelokupni angažman predstavlja nastavak snažne potpore u svrhu jačanja nadzora grčko-turske granice na moru, izvijestio je u petak MUP.
07. lipnja 2019. u 17:42 1 komentara 143 prikaza
Policijski brod Krapanj u ophodnji šibenskim kanalom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

 U šibensku luku u četvrtak se vratio policijski brod Krapanj čija je posada od početka veljače do kraja svibnja u grčkim vodama pomagala u suzbijanju nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta te sudjelovala u akcijama traganja i spašavanja na moru.

pedofilija, zlostavljanje Policija istražuje Strava u Šibeniku: Muškarac seksualno uznemiravao djevojčicu

"Radi se o nastavku sudjelovanja u zajedničkoj operaciji u kojoj službenici pomorske policije s navedenim plovilom sudjeluju od 12. rujna 2018. godine, dok cjelokupni angažman predstavlja nastavak snažne potpore u svrhu jačanja nadzora grčko-turske granice na moru", izvijestio je u petak MUP.

U navedenom razdoblju u operaciji je sudjelovalo 36 policijskih službenika, od kojih 32 člana posade na ophodnom plovilu te četiri nacionalna koordinatora (NO-a) koji su obavljali poslove u Međunarodnom operativnom centru u Pireju.

U MUP-u ističu da su svi troškovi pripreme, sudjelovanja te povratka iz operacije planirani i osigurani od strane FRONTEX-a pa ne predstavljaju dodatni trošak za Hrvatsku.

Nesreća u Budimpešti Poginulo 28 osoba Kapetan kruzera na Dunavu izbrisao je podatke s mobitela

"Iako se u osnovi ne radi o humanitarnoj operaciji, nerijetko su naša plovila tijekom sudjelovanja u operaciji bila uključena u akcije traganja i spašavanja na moru, kojima najveći izazov predstavljaju složene akcije prekrcaja osoba na službeno plovilo i postupanje s ranjivim skupinama te ozlijeđenim i dehidriranim osobama, pri čemu valja naglasiti kako se takve akcije najčešće obavljaju u nepovoljnim hidrometeorološkim uvjetima na mjestu spašavanja", ističe MUP.

Dodaju da su od početka veljače do kraja svibnja hrvatski pomorski policajci s Krapnjem sudjelovali u četiri akcije traganja i spašavanja, prilikom kojih su zaustavili četiri plovila, spašeno je 110 migranata, od kojih 42 djece, 28 žena i 40 muškaraca.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • jurajuric120:

    jednom me juril ovaj Posejdon po moru. mogu reči prava pila. ja na jetski-u od 230 konja, a ovaj me prati bez muke. nisam bježal, ali nisam skužil odmah da mene ganja pa smo jedno milju imali utrku dok mi ... prikaži još! nisu viknuli "policija, zaustavite plovilo". a dečki na njemu prva liga, pravi profesionalci.