Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt upitan

Nakon prekida radova zatrpava se rupa na gradilištu bolnice Srebrnjak. Oglasili se iz Grada

Nakon prekida radova zatrpava se rupa na gradilištu bolnice Srebrnjak
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
18.05.2022.
u 12:03

U slučaju da se projekt ne završi na vrijeme, ukupan financijski teret neizvršenja obaveza po projektu pao bi na teret Grada Zagreba. Zbog toga će Grad vrlo skoro morati donijeti odluku o budućnosti projekta, priopćeno je iz Grada.

Nakon što je prekinuo radove i raskinuo ugovor o gradnji Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, Kamgrad, izvođač radova, krenuo je sa zatrpavanjem rupe na gradilištu.

Pitali smo stoga Grad Zagreb, vlasnika DB Srebrnjak, koja je sudbina najvećeg znanstvenog projekta u zdravstvu u Hrvatskoj, za kojeg je odobreno 60 milijuna eura iz EU. Evo što su nam odgovorili:

- Centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak je projekt čija je provedba započela u srpnju 2019., s rokom dovršetka u ožujku 2022. Međutim, za cijelo vrijeme trajanja projekta, iskorišteno je manje od 4 posto sredstava. Ipak, uzimajući u obzir važnost projekta, Grad Zagreb je učinio sve sa svoje strane da se omogući produženje roka za dovršetak projekta do kraja 2023. godine - priopćili su iz Grada te dodali:

- Nažalost, zbog nesuglasica između projektanta, izvođača radova, i nadzora projekta, upitno je može li se projekt završiti na vrijeme. U slučaju da se projekt ne završi na vrijeme, ukupan financijski teret neizvršenja obaveza po projektu pao bi na teret Grada Zagreba. Zbog toga će Grad vrlo skoro morati donijeti odluku o budućnosti projekta.

Ključne riječi

Komentara 2

LL
lijepa_li si
12:20 18.05.2022.

kriv je blagopočivajući, nema tko drugi?

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:30 19.05.2022.

Kulike vidim, gradonačelnik je "u rukavicama" objasnio da nema pojma o vođenju projekta. Naravno, kad čovjek, osim valjanja po asfaltu nema drugog radnog, a pogotovo managerskog iskustva, dobijemo to što sada imamo. Hvala svim biračima. Sad već ozbiljno konkurira bivšem gradonačelniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije