Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon e-korizme stižu i e-duhovske vježbe

E-duhovske vježbe u deset dana će voditi poznati bibličar s Kaptola fra Darko Tepert
19. svibnja 2017. u 13:18 0 komentara 627 prikaza
Darko Tepert
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Uoči ovogodišnjeg Uskrsa, hrvatski franjevci pokrenuli su e-korizmenu duhovnu obnovu, na koju se prijavilo više od 13.000 osoba, a računa se da su u vježbama, dijeljenjem elektronske pošte, sudjelovalo još nekoliko tisuća ljudi. Ohrabreni tim uspjehom, fratri su uoči blagdana Duhova, "rođendana Crkve", odlučili pokrenuti e-duhovske vježbe.

Lani je tijelo svetog Leopolda Mandića vidjelo više od 200.000 vjernika u Hrvatskoj 'Prijatelj pokornika' Leopold Mandić opet stiže u Hrvatsku

- Nakon završetka korizmenih e-duhovnih vježbi, primili smo dosta povratnih e-mailova u kojima smo mogli čitati o vašoj zahvalnosti, zatim o vašim iskustvima za vrijeme obavljanja duhovnih vježbi, o problemima na koje ste nailazili, kao i o vašim prijedlozima za razvoj ovog našeg malog projekta. Hvala za svaku vašu riječ! To nam znači puno. Zahvalni smo Bogu za toliko dobrih plodova o kojima ste svjedočili u svojim javljanjima - pišu franjevci, dodajući kako mnogima duhovne vježbe nisu bile lake.

- Da, to su duhovne vježbe! Mnogi su očekivali da će to biti samo neki kratki dnevni poticaj, misao, kratka molitva ili meditacija. Ali, ne! Ovdje se ne radi o nečem takvom. U tome i jeste razlika između duhovnih vježbi i, recimo tako, kratkih duhovnih obnova ili duhovnih poticaja. Upravo zbog toga, duhovne vježbe ne traju cijelo vrijeme našega života. One su povremene i služe za jedan kvalitativno drugačiji tj. intenzivniji odnos s Gospodinom. Kako se radilo o korizmi, tim su bile i zahtjevnije i prilično duge. Sada sigurno imate jedno iskustvo koje, možda, do sada niste imali - kažu fratri, najavljujući da će e-duhovske vježbe u deset dana voditi poznati bibličar s Kaptola fra Darko Tepert.

konzistorij Crkva za 21. stoljeće Hoće li svećenik krstiti djecu gay parova katolika?

- Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu - piše u najavi duhovskih vježbi, na koje se može prijaviti na web-stranici i to do 23. svibnja u ponoć.

Želimir Puljić Konferencija Održano 54. plenarno zasjedanje HBK: Solidarnost s Crkvom u BiH Želimir Puljić ŽELIMIR PULJIĆ Događa nam se duhovno buđenje mladih 'torinsko platno isus krist' Što Katolička crkva naučava o smrti Naša će tijela uskrsnuti baš kao i Kristovo
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.