Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud se sastajao 86 puta

Skandal u Vatikanu: Talijanski kardinal osuđen za pronevjeru

Close-up Cardinal Giovanni Angelo Becciu - Vatican
Vandeville Eric/ABACA/PIXSELL
16.12.2023.
u 18:54

Becciuov odvjetnik, Fabio Viglione, rekao je novinarima u sudnici da će uložiti žalbu, rekavši da je njegov klijent nevin

Vatikanski sud u subotu je osudio talijanskog kardinala Angela Becciua za nekoliko slučajeva pronevjere i osudio ga na pet godina i šest mjeseci zatvora. Becciu je najviši crkveni dužnosnik kojemu je ikad suđeno na Vatikanskom kaznenom sudu.

Becciuov odvjetnik, Fabio Viglione, rekao je novinarima u sudnici da će uložiti žalbu, rekavši da je njegov klijent nevin. Deset optuženika optuženo je za razne zločine uključujući prijevaru, zloupotrebu položaja i pranje novca. Svi su zanijekali krivicu. Predsjedniku suda Giuseppeu Pignatoneu je trebalo 25 minuta da pročita sve presude i kazne.

Kao i drugih devet optuženika i Becciu je osuđen po nekim točkama optužnice, a po drugima oslobođen. Suđenje je trajalo dvije i pol godine, a sud se sastajao 86 puta.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Plenković o Habijanu: 'On je ukopčan. Ne stavljamo nekoga tko ne prati igru'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije