Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćeni roditeljima

Nakon četiri dana završena potraga za nestalim dječacima

Andrej Blažević, Luka Marić
Foto: Facebook
1/3
01.10.2017.
u 08:56

U policiju je u međuvremenu pristiglo više dojava i informacija o tome kako su dječaci viđeni u raznim dijelovima grada

Dječaci Luka Marić (14) i Andrej Blažević (15), koji su iz svojih domova u naselju Jelas u Slavonskom Brodu udaljili u utorak, 26. rujna pronađeni su u subotu poslijepodne nakon četiri dana potrage. Izvijestili su to iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave brodsko-posavske, uz dodatak kako će više detalja biti priopćeno na konferenciji za medije glasnogovornice PU Kate Nujić danas (nedjelja) u 12 sati.

Luka je učenik osmog razreda, dok Andrej ide u prvi razred srednje škole. Lukina baka Nada Miljević u četvrtak nam je kroz suze ispričala kako je Luka u utorak poslije ručka nešto iza 15 sati otišao od kuće. Raspitivali su se kod njegovih prijatelja, ali nitko ga nije vidio.

- Luka je dobar dječak, pomalo hiperaktivan kao i većina djece u toj dobi. Ponekad malo burno reagira, ali nije problematičan. On je već jednom otišao od kuće, ali već drugi dan smo ga našli. Samo je prespavao kod prijatelja. Međutim, ovaj puta ga nema već tri dana. Mobitel nije ponio, što mi je čudno jer se inače ne rastaje od njega. Prijatelj mu je navodno ponio mobitel, ali se ne javlja – ispričala je tada zabrinuta baka, pozvavši putem medija nestale dječake da se vrate kući i da će sve biti u redu.

U drugoj obitelji, koja živi nekoliko stotina metara dalje, nisu bili spremni razgovarati o nemilom događaju koji ih je potresao i uznemirio. Nakon što je obitelj prijavila njihov nestanak, u potragu se uključila i policija, a mediji su prenijeli informaciju kako bi se dječaci što prije pronašli. 

U policiju je u međuvremenu pristiglo više dojava i informacija o tome kako su dječaci viđeni u raznim dijelovima grada, pa i u nekim selima u okolici, ali te dojave sve dosad nisu dale rezultate. U potragu je bio uključen maksimalan broj policijskih službenika te je obavljen čitav niz razgovora s poznanicima i prijateljima dječaka. Kako neslužbeno doznajemo, Luka i Andrej pronađeni su u Slavonskom Brodu gdje su, čini se, bili cijelo vrijeme. Svojim su roditeljima predani neozlijeđeni, a specijalizirani policijski službenici s njima su obavili razgovor na okolnosti njihova izbivanja.

Ključne riječi

Komentara 52

AB
Abendblatt
09:02 01.10.2017.

Sad ih dobro izmlatit, umjesto da im se kupe novi mobiteli za nagradu.

IL
ilijan1a
09:28 01.10.2017.

Za kaznu oduzet im mobitele, igraće konzole i slobodno vrijeme za društveno koristan rad im usmjeriti. Tako cijelu godinu.

TR
tramontana
09:42 01.10.2017.

To nisu više dica, to su već mulci koji znaju što čine. Očito imaju druge prioritete, a obitelj, škola su zanemareni. Poremećen je vrijednosni sustav, a zašto? To je pitanje za roditelje, a sada i za državne službe. Nadati se je, da je benigno , a može biti itekako maligno-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije