Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali dječaci

'Luka je već jednom otišao od kuće, ali već drugi dan smo ga našli...'

Nestali
Foto: nestali.hr
28.09.2017.
u 21:56

Dječaci žive nekoliko stotina metara jedan od drugoga. Jedan nije uzeo mobitel, a drugi se ne javlja na telefon

Što je motiviralo dvojicu dječaka da odu u nepoznatom smjeru, za sada se može samo nagađati. Četrnaestogodišnji Luka Marić i njegov godinu dana stariji prijatelj Andrej Blažević iz naselja Jelas u Slavonskom Brodu iz svojih su se domova udaljili u utorak popodne i još se nisu vratili. Kako smo doznali, svojim su roditeljima rekli da će samo nakratko izići. U Lukinoj kući u Ulici Pavla Šubića zatekli smo njegovu baku Nadu Miljević koja nam je u suzama ispričala kako je Luka u utorak poslije ručka, malo nakon 15 sati, otišao od kuće. Raspitivali su se kod njegovih prijatelja, ali nitko ga nije vidio.

– Luka je dobar dječak, pomalo hiperaktivan kao i većina djece te dobi. Ponekad malo burno reagira, ali nije problematičan. On je već jednom otišao od kuće, ali već drugi dan smo ga našli. Samo je prespavao kod prijatelja. Međutim, sada ga nema već tri dana. Mobitel nije ponio, što mi je čudno jer se inače ne rastaje od njega. Prijatelj mu je navodno ponio mobitel, ali se ne javlja – ispričala je zabrinuta baka Nada, koja je i Luku i Andreja preko medija pozvala da se vrate kući i da će sve biti u redu.

Nekoliko stotina metara dalje, u Andrejevoj kući u Ulici svetog Franje zatekli smo njegovu obitelj koja nije bila spremna razgovarati o nemilom događaju koji ih je potresao i uznemirio. I dok su obitelji zabrinute i u strahu za svoju djecu, u potragu se uključila i policija. Po naselju se priča kako su dječake navodno neki susjedi vidjeli u srijedu, pa se pretpostavljalo da će brzo biti pronađeni ili će se sami vratiti obiteljima koje ih željno iščekuju. Luka je učenik osmog razreda. Visok je 176 cm, ima kestenjastu kosu, smeđe oči i mršave je građe. U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu kožnatu jaknu, traperice i tenisice. Andrej pohađa prvi razred srednje škole, ima smeđu kosu, plave oči, visok je 180 cm i također je mršav. Bio je odjeven u gornji dio crne trenirke, maskirne hlače i tenisice.

– Mladi se većinom vrlo brzo vraćaju, a razlozi odlaska od kuće uglavnom su avanturističke prirode, zbog loših ocjena, odnosa u obitelji, ljubavnih problema i slično – kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata 
Nujić.

Komentara 3

NA
Narcis660
23:43 28.09.2017.

Sta reci a nepogrijesiti?Osim da se sretno vrate svojima zivi i zdravi!Jadni roditeljil!!!!!! No ipak jedna nedoumica :Luka je i prije tako otisao od kuce pa zar nije bio premlad za takve ispade s obzirom da je i sad relativno mlad?Dao Bog da se sretno vrate a onda kazna ,sankcije ,rezovi jer za batine su zakasnili to su trebali puno prije....

MA
malaval
15:52 29.09.2017.

Tako je,roditelji napuste decu da rade sta hoceju!Ja bi roditelje kaznila za ne-vaspitanje deteta jel su ga oni pustili da bezi i prije!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:35 29.09.2017.

Luka nije dobar djecak. Luka je buducu ubojica, bas kao i njegov prijatelj. Kad HR javnost shvasti te vrlo cite cinjenice, kriminala ce u domovini biti bitno manje....u korijenu treba sasjeci takove, da u buducnosti ne citati o silovanjima, ubojstvimaa i slicno......I ne pitajte bake, pitajte roditelje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije