Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna nema svrhu

Nakon 42 godine braka skrivio smrt voljene žene, ali nije kažnjen

sud
web
08.03.2010.
u 18:42

Sudac je nepravomoćno oslobodio od kazne Nikolu C. (67) koji je 2008. vozeći suprugu liječniku u Veliku Goricu izazvao tešku nesreću s kamionom u kojoj je njegova supruga poginula na mjestu.

Kada vozač skrivi smrt djeteta, supruge, roditelja, nema kazne koju bi mu sud mogao izreći, a koja bi mogla biti teža od spoznaje da će cijeli život morati živjeti s posljedicama nesreće za koju je sam kriv. Upravo je zato sudac Nenad Lukić nepravomoćno oslobodio od kazne Nikolu C. (67) koji je 2008. vozeći suprugu liječniku u Veliku Goricu izazvao tešku nesreću s kamionom, a njegova supruga, s kojom je bio 42 godine u braku, poginula je na mjestu.

Nikad dotad nije ni prekršajno ni kazneno osuđivan. Optuženi je proglašen krivim, ali neće odgovarati za nesreću jer i zakon predviđa mogućnost da se optuženoga oslobodi od kazne kada ga posljedice učinjenog pogađaju više od sankcije koja bi mu mogla biti izrečena. Na suđenju je Nikola C. bio na rubu suza, zurio je u pod, prozborivši tek da mu je žao i da mu supruga s kojom je bio 42 godine u braku jako nedostaje.

– Posljedice nesreće – smrt i gubitak voljene supruge – toliko teško pogađaju optuženika da nikakvo kažnjavanje ne bi ostvarilo svrhu. Do kraja života optuženi će živjeti sa sviješću da je skrivio smrt svoje žene i to mu je dovoljna kazna – obrazložio je sudac presudu.

Ključne riječi

Komentara 1

MP
mparac3
17:34 09.03.2010.

Sasvim ispravno - zena je i tako bila stara (mozebitno i bolesna), a i nije nista sudcima u rodu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije