Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAMORRA

Nakon 14 godina uhvaćen jedan od najtraženijih talijanskih mafijaša

talijanska policija
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
03.03.2019.
u 16:09

Još od 2004. godine bježi talijanskim vlastima, a od 2006. godine i od međunarodnih organa reda.

U Napulju je uhićen Marco Di Lauro, jedan od najtraženijih talijanskih mafijaša i pripadnik južnotalijanske mafije Camorra, prenosi 24sata.

Nakon 14 godina u bijegu, policija je pronašla traženog bjegunca u skromnoj kući, a uhićenju se nije opirao. Neki ga smatraju drugim najopasnijim čovjekom u Italiji, odmah iza mafijaškog šefa Mattea Messina Denara.

- Do uhićenja su dovele neuobičajene aktivnosti - rekao je šef napuljske policije.

Uhićenje je prema navodima povezano s ubojstvom supruge Salvatorea Tamburrina koji je bio povezan s Di Laurom, a koja je jučer ubijena. Naposljetku je Tamburrino policiji priznao ubojstvo.

Di Lauro je prije bio osuđen za kriminalno udruživanje, a međunarodna potjernica raspisana je još 2006. godine. Inače četvrti sin Paola Di Laura, bivšeg šefa napolitanske Camorre, bio je poznat i pod nadimkom "F4".

Talijanski premijer Giuseppe Conte na društvenim mrežama je izrazio zahvalnost policiji na obavljenom poslu.

Kada je njegov otac Paolo završio u zatvoru 2005. godine, upravo je Marco preuzeo vodstvo obitelji. Uslijedila je borba za prevlast u kojoj je poginulo oko stotinjak ljudi.

Lopovi iščupali bankomat iz zida

Ključne riječi

Komentara 6

BL
bljak007
16:38 03.03.2019.

Oni su male bebe za naše udružene.

Avatar scubacro
scubacro
17:02 03.03.2019.

...ako je star, i ako je radio samo za sebe, kako ih nije sramota da ga optuzuju...isto ko nasu bakicu koja je ilegalno pravila rakiju...sram ih moze bit...samo sirotinju napadaju...

KO
komar64
18:27 04.03.2019.

Mora da je pekao rakiju pa ga naši carinici ulovili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije