Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jose Adolfo Macias

Nakon 12 godina u zatvoru: Pobjegao šef notorne bande u Ekvadoru, policija ga traži

Ecuador security forces hold an inspection at Zonal 8 prison, in Guayaquil
VICENTE GAIBOR DEL PINO/REUTERS
08.01.2024.
u 10:36

Iako nije spomenuto ime zatvorenika, tužiteljstvo je reklo da će istražiti "navodni bijeg" Josea Adolfa Maciasa, vođe Los Chonerosa

Ozloglašeni vođa kriminalne skupine Los Choneros, nestao je iz ekvadorskog zatvora u kojem je bio od 2011., priopćile su vlasti u nedjelju i pokrenule operaciju kako bi ga locirale. General Cesar Zapata, zapovjednik policije, rekao je na konferenciji za novinare da su oružane snage zemlje utvrdile da je jedan od zatvorenika u zatvoru Guayaquil "nestao".

Iako Zapata nije spomenuo ime zatvorenika, tužiteljstvo je reklo da će istražiti "navodni bijeg" Josea Adolfa Maciasa, vođe Los Chonerosa. Macias, čiji je alias "Fito", osuđen je 2011. na 34 godine zatvora za razne zločine uključujući trgovinu drogom i ubojstvo.

Los Choneros je kriminalna organizacija koju vlasti povezuju s iznudom, ubojstvima i trgovinom drogom, između ostalih zločina, i optužena je za kontrolu nad glavnim zatvorima u zemlji.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Masovni prosvjed njemačkih poljoprivrednika: 'Nešto opasno se sprema'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije