Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNO REKLAMIRANJE

Najviše varanja na zdravoj hrani? Istakne se visok udio vlakana, a krcatost šećerom zataji

22.01.2023.
u 23:18

Uvođenjem prehrambenih profila na razini Europske unije onemogućit će se da nezdravi proizvodi nose reklamne tvrdnje da su zdravi ili blagotvorni za organizam. Danas je moguće nezdrav čokoladni napitak za djecu reklamirati tvrdnjom "sadrži kalcij, dobar za kosti" ili da kukuruzne pahuljice krcate šećerom nose reklamu "visok udio vlakana korisnih za probavu".

Ključne riječi

Komentara 3

GO
goran2hr
15:47 23.01.2023.

Trebalo bi pod "povećalo" staviti i bezreceptne lijekove. Od sastava (čega unutra ima ili nema i to kontinuirano, tj. prvo pri stavljanju istih u prodaju, a zatim i kasnije), do pitanja monopola, tj. zašto se isti ne bi smjeli prodavati u shopping centrima (trgovinama) po povoljnijim cijenama.

Avatar grbadeva
grbadeva
06:48 23.01.2023.

Zdrava hrana je kao pojam upitna. Postoji li bolesna hrana? Naravno da ne. Osnovna stvar jr u količinama hrane koje unosimo.

DU
Deleted user
05:49 23.01.2023.

Kukuruzne pahuljice se "krcaju" šećerom posebnim prskanjem i to dok ljuske padaju u cilindru, bez toga bi bile, iskreno rečeno, nejestive. Tako da je veći problem visok sadržaj šećera u nekim drugim područjima, npr. voćni sokovi - jer ti mogu biti OK i s manjim sadržajima šećera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije