Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvar u Panamskom kanalu

Sramota za Amerikance: Najskuplji razarač ikada izgrađen za mornaricu morali 'otegliti' u luku

USS Zumwalt
Foto: Američka Mornarica
23.11.2016.
u 11:22

Zapovjednik Ryan Perry, glasnogovornik američke Treće flote, kazao je da je naređeno da ratni brod ostane u bivšoj mornaričkoj bazi Rodman u Panami dok se ne ukloni kvar.

Najskuplji američki razarač ikada izgrađen za američku mornaricu, USS Zumwalt, pokvario se u Panamskom kanalu te su ga morali otegliti u luku, piše Guardian

Zapovjednik Ryan Perry, glasnogovornik američke Treće flote, kazao je da je naređeno da ratni brod ostane u bivšoj mornaričkoj bazi Rodman u Panami dok se ne ukloni kvar. 

Razarač je bio u kanalu kada je počeo gubiti 'gas', a posada je vidjela i da voda ulazi u prostor u blizini električnih motora broda. Bilten Američkog pomorskog instituta, USNI News, tvrdi kako se radi o manjoj "kozmetičkoj šteti".

USS Zumwalt stajao je više od 4,4 milijarde dolara.

>>Ronilac tražio ribu pa pronašao 'izgubljenu nuklearnu bombu'

>>Testiranje američke vojske: Električnim stimulatorom mozga poboljšavaju mentalne sposobnosti osoblja

Komentara 27

UN
unbekant
11:34 23.11.2016.

Ameri se smijali i jops pola nenormalnog svjeta Ruskoj"kanti"Kuznjecevu-diselu,a ovaj "savremeni"stao na par tisuca nauticki milji od maticne luke.

KI
kimi
11:36 23.11.2016.

Možda mu za par stotina miliona $ ugrade dodatnu opremu...katarke i jedra...

ST
stomugromova
12:43 23.11.2016.

Ovo je drugi puta da je zvučno najavljeni brod u defektu otegljen.Nedavno je zračna flota od 13 lovaca bombardera F-35 spuštena radi popravka.I onda se rugaju Rusima koji za 10 puta manje love naprave efikasnije oružje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije