Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najkraća politička koalicija ikad u Hrvatskoj: Niti 24 sata nije trajala koalicija HSP AS – HČSP

Prozvani Pero Ćorić nije želio komentirati optužbe iz HČSP-a navodeći samo kako oni kao stranka rade svoj posao, a neka drugi rade svoj posao.
14. veljače 2017. u 14:50 1 komentara 2388 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/5

Niti 24 sata nije bila na snazi koalicija o strateškom partnerstvu HSP-a AS i HČSP-a za lokalne izbore na području Grada Vukovara koja je u ponedjeljak potpisana u Vukovaru.

Koaliciju su potpisali predsjednik vukovarske podružnice HČSP-a Ivica Žulj i glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić. U Sporazumu stoji kako će dvije stranke sastaviti zajedničku listu za Gradsko vijeće Vukovara, ali i podržati Nikolu Totha u utrci za gradonačelnika Vukovara. Međutim, tinta na papiru nije se ni osušila, a vukovarska podružnica HČSP-a je raspuštena, dok iz središnjice stranke Žulju oduzimaju pravo predstavljanja HČSP-a i istupanja uime stranke. Kako se navodi na službenoj stranici HČSP-a. osnovni razlog tome jest činjenica da je koalicija potpisana s HSP-om AS i Perom Ćorićem. 

– Hrvatska čista stranka prava ograđuje se od jučer potpisane i sklopljene trajne političke suradnje HČSP-a i HSP-a AS na gradskoj razini. Čin Ivice Žulja najoštrije osuđujemo jer jedno je dati podršku kandidatu za gradonačelnika Vukovara Nikoli Thotu Feniksu, a drugo je potpisati i sklopiti trajnu političku suradnju s HSP-om AS, navode iz ove stranke. 

Pojašnjavaju i kako su prisiljeni na ovaj čin jer je Žulj kao predsjednik podružnice samoinicijativno potpisao sporazum o trajnoj suradnji s HSP-om AS u  Vukovaru i tako prekršio odluke donesene na Općem saboru stranke 3. prosinca 2016. Godine. Prema toj odluci, HČSP na lokalnim izborima 2017. godine ići će u koaliciju isključivo s Hrvatskom strankom prava (HSP) i Autohtonom hrvatskom strankom prava (A-HSP) te ostalim srodnim pravaškim i domoljubnim strankama. 

– To se ne odnosi na HSP AS dok god je u toj stranci na čelu politički tajnik gospodin Pero Ćorić. Navest ćemo samo jedan primjer – izjavu gospodina Pere Ćorića danu Novom listu 31. prosinca 2015. godine: “Ustašovanje HČSP-a nikako nismo mogli prihvatiti".  A sada bi s tim istim HČSP-om na Lokalne izbore! Između ostalog, od iste te stranke HČSP je prevaren više puta. Sukladno tome donesena je odluka da HČSP zasigurno neće pogaziti dano obećanje i dogovor o pravaškoj platformi s HSP-om i A-HSP-om donesen 1. listopada 2016. godine, navode iz HČSP dodajući kako će uskoro biti imenovan povjerenik vukovarske podružnice te stranke. 

Prozvani Pero Ćorić nije želio komentirati optužbe iz HČSP-a navodeći samo kako oni kao stranka rade svoj posao, a neka drugi rade svoj posao. 

>> 'Politika Vlade je poslušnička, treba nam zaokret udesno. A Hasanbegović nije vođa desnice u HDZ-u ni šire'

>> Okupljanje pravaša bez HSP AS-a: HSP, A-HSP i HČSP idu zajedno na lokalne izbore

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Bogodol:

    Žalosno, na što je spala ideja pravaštva, usitnili se radi bolesnoambicioznih "veličina" i radi ubačenih Udbaša koji su ih rastočili. Njihovo ne jedinstvo upropasti 12-15% glasova te dontovom metodom predaju lijevim strankama 7-8% glasova desnice koji lijevima ne pripadaju, no ... prikaži još! zahvaljujući bolesnoambicioznim pojedincima to se dešava. Za pojedine "veličine" iz tih strančica nisam nikada ni čuo, no to je samo pokazatelj Hrvatskog prokletstva.