Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nagrada Luka Ritz Patriciji Štrigi i Učeničkom domu "Podmurvice"

U tom se riječkom domu kontinuirano provodi poseban program Prevencija nasilja, u sklopu kojega je Patricija Štriga uspjela organizacijom koncerata, utakmica i prodajnih izložbi učeničkih radova prikupiti čak 10 tisuća kuna
13. lipnja 2014. u 13:44 0 komentara 224 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ovogodišnjom nagradom Luka Ritz, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, nagrađen je riječki Učenički dom "Podmurvice" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja i učenica Patricia Štriga, koju je kandidirala ravnateljica Ljiljana Kencel i Odgajateljsko vijeće Doma "Podmurvice". U tom se riječkom domu kontinuirano provodi poseban program Prevencija nasilja, u sklopu kojega je Patricija Štriga uspjela organizacijom koncerata, utakmica i prodajnih izložbi učeničkih radova prikupiti čak 10 tisuća kuna.

Novac je namijenjen za nabavku literature na Brailleovu pismu koja je uništena prilikom maloljetničkog devastiranja Odjela za djecu oštećena vida O. Š. „Pećine“. U humanitarni su se rad uključili i učenici sportske odgojne skupine Učeničkog doma – kadeti i juniori NK Rijeke, kao i drugi učenici koji su vrijedno izrađivali kreativne radove s kojima su prikupljali donacije.

Patricia se uključila i u volonterski rad Socijalne samoposluge Prihvatilišta za beskućnike, promotivnu prodaju časopisa “Ulične svjetiljke”, a sudjeluje i u radu Crvenog križa. S brojnim beskućnicama sklopila je prava prijateljstva, a svoje je prijatelje nastojala osloboditi predrasude prema ljudima koji su ostali bez osnovnih uvjeta za život, našavši se na ulici. Organizirala je i prijateljsku utakmicu učenika Učeničkog doma i Hrvatske reprezentacije beskućnika.

Usto, Patricia pomaže ženama i djeci - žrtvama nasilja, a uz humanitarni rad daje instrukcije učenicima svoje odgojne skupine. Patricia je i autorica igrokaza “Tihana”, koji se bavi posljedicama međuvršnjačkog nasilja. S igrokazom je nastupila u svim odgojnim skupinama promovirajući nenasilje, toleranciju i važnosti asertivnog rješavanja sukoba.

>> 'Samo njemu svira bend na nebu' - danas bi Luka imao 24. rođendan

otac i brat na putu
Novi detalji potrage za Hrvaticom u Frankfurtu: 'Navodno je policiju zvao prolaznik, obitelj je zbunjena'
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.