Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa HDZ-a

Nacionalni stadion treba graditi u Osijeku

Gradski vrt Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
12.01.2014.
u 13:55

Osijek je prometno dobro povezan, reprezentacija je uvijek vrhunski ugošćena, a navijači žive za nju, navode argumente u osječkom HDZ-u

Nacionalni stadion nogometne reprezentacije treba graditi u Osijeku. Stav je to koji je osječki HDZ uputio mjerodavnima. Svjedoci smo, pojašnjavaju, prepucavanja sjevera i juga "oko stadiona i svega ostaloga", a ti bi se prijepori u Slavoniji izbjegli.

- Milijuni eura koliko Hrvatski nogometni savez misli potrošiti na izgradnju nacionalnog stadiona sjeveru ili jugu su možda kapljice, ali Slavoniji, pogotovo istočnoj itekako su dobrodošla investicija – istaknuo je Damir Kramarić, čelnik osječkog HDZ-a.

Reprezentacija je u Osijeku, dodao je, uvijek vrhunski ugošćena, prate ju pune tribine, za razliku od Zagreba, navijači "žive za repku", dok su reprezentativci uvijek oduševljeni atmosferom i prijemom.

- To su itekako dobri argumenti za gradnju nacionalnog stadiona u Osijeku – uvjeren je Kramarić. Podsjetio je i kako je nemali broj nogometnih reprezentativaca došao upravo iz Osijeka, pa i sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Osijek je prometno dobro povezan, autocesta je tu, koridor 5C se gradi, plovni put je uređen i korišten, a zračna luka Klisa je također u funkciji – naveo je.

U vremenima u kojima je Slavonija zapostavljena, dodao je, "iznimno je nepravedno uopće ne spomenuti Slavoniju kao moguću lokaciju".

- Imamo iskustva s organizacijama velikih natjecanja, odlične navijače te vrijedne i poštene ljude koji uvijek žele na najbolji način predstaviti grad i Slavoniju – zaključio je Kramarić.

Komentara 6

CR
crocro
15:36 12.01.2014.

Pa kamen temeljac je Marković postavio uTuhju, u oazi mira,tišine i ekološke čistoće. Veliko zelenilo kupališni kompleksi, luksuzni hoteli, nema prometa,vlada mir, manji zrakoplov ih može dostaviti na 5 km od kampa. A netko ih uvaljuje u gradsku vrevu. Sramota nad sramotama, ne znam kome se pamet okrenula, a nitko neće na robiju zbog takve skandalozne odluke.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:56 12.01.2014.

Zagreb je kompromisno rješenje jer je svima u Hrvatskoj najlakše stići u Zagreb, a kamp bi tebali maknuti iz Zagreba u Slavoniju, Zagorje, Dalmaciju ili negdje drugdje samo da nije u gradu.

CR
crocro
15:29 12.01.2014.

Ljudi što je s vama? A zašto se ne bi gradio nacionalni stadion u Špičkovini? Ili u Iloku? Ili Metkoviću? Ili Sv. Petru u šumi? Dajte se urazumite. Ja nisam iz Zagreba, ali radi se o nacionalnom stadionu i on se treba graditi u Zagrebu, koji osim toga i pripada središnjem dijelu Hrvatske. Moramo biti racionalni a ne smiješni. Jedino što bih ja volio znati što znači riječ nacionalni stadion, tko će na njemu igrati,kada će se na njemu igrati i mnoga druga pitanja. Ali ne znam odgovoriti na ta pitanja. Za sav novac koji je upupan u Dinamov stadion a Dinamo nema nikakav stadion, mogao se do sada napraviti stadionna kojem bi se Bayern posramio.Sramota je štoje upitno da li će ikada Dinamov stadion izgledatikao barem jedan prosječan europski stadion.Aoni koji su potrošili novac astadion je ruglo, nikada neće završiti na robiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije