Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slap Gubavica

Načelnik Zadvarja optužen je zbog gradnje šetnice uz Cetinu

'dalmacija...zadvarje...240304 vodopad...gubavica...rijeka...cetina....kisa...velik snimio:ivo cagalj'
'Photoshop'
05.05.2010.
u 19:25

Branka Krnića i Josipa Pucekovića tereti se da su u kolovozu 2009. počeli raditi bez potrebnih dozvola nedaleko od slapa Gubavice, turističke atrakcije.

Zbog protupravne gradnje kod slapa Gubavice u kanjonu Cetine Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Branka Krnića (59), načelnika Općine Zadvarje, i Josipa Pucekovića (30), upravitelja zadruge iz Zagreba. Gubavicu ljeti posjeti i do tisuću ljudi. Većina se slapu divi s vidikovca, a oni koji ga žele pogledati izbliza moraju to učiniti iz kanua. Načelnik općine došao je na ideju da do slapa napravi šetnicu i tako pristup do Gubavice omogući svima. Pripremni radovi u zaštićenom području kanjona počeli su u kolovozu 2009., a nakon tri mjeseca inspektori Uprave za zaštitu okoliša obustavili su radove. Optužnica ih tereti da su izvodili radove bez potrebnih dozvola, no Krnić tvrdi da je sve to maslo pojedinaca koji se boje da će gradnjom šetnice i stuba ostati bez većega dijela zarade.

– Optužnicu ne mogu komentirati jer je još nisam vidio. Nikakve devastacije u kanjonu nije bilo, sve se radilo prema donesenom prostornom planu Općine, a bila je riječ o jednostavnim građevinama za koje nije potrebna građevinska dozvola. Svi su radovi obustavljeni dok se ne riješi sva potrebna dokumentacija – kazao je načelnik Branko Krnić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije