Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Načelnik Dražina: Žao nam je djece, ali bili smo ugroženi

Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj
31. svibnja 2018. u 11:36 93 komentara 7108 prikaza
Imigranti
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/6

Nakon što su sinoć  policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, a tijekom akcije zaustavljanja krijumčara u pucnjavi prema kombiju od strane policije ozlijeđeno je i dvoje djece, načenlik PU Zadarske Anton Dražina izjavio je kako mu je žao  djece.

Uhvaćeno petero krijumčara ljudima KAZNENE PRIJAVE Uhvaćeno petero krijumčara ljudima u Topuskom

- Žao nam je stradale djece djece. Prioritet je zaštita od kriminala i granice, a ne migranti. Dobro je koordinirana akcija tri policijske uprave. Tragaju za počiniteljem i iz policije BiH - rekao je Dražina.

Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj.

- U skupini ih je 29, njih  je 15 maloljetno, četiri obitelji, brat i sestra. Najmlađi je rođen 2011. godine. Jaki su migrantski tokovi, tu nismo radi migranata nego protiv onih koji žele zaraditi na tuđoj nesreći. Angažirali smo i helikopter, pse' kazao je Dražina te je dodao kako su policajci pucnjavom branili živote. 

Imigranti
1 / 15
Mjesto pucnjave na krijumčara migranata

- Ozljede su nanesene u pucnjavi, ali bili su ugroženi životi. Nismo znali da su unutra ljudi jer to je zatvoreni kombi, i nismo mogli pretpostavljati da je unutra čak 29 ljudi. Najveći pritisak migrantske rute je na Karlovcu, no moguće je da ćemo imati pritisak i na ovom području. Imali smo u rujnu jednu skupinu Turaka. Mi smo s našim snagama dovoljno jaki za nadzor', zaključio je. 

polizei, njemačka policija Zadržan u pritvoru Strava i užas: Mladi Sirijac silovao 15-godišnjakinju u njemačkom Chemnitzu Zagreb: Uhićen muškarac koji je pucao u Utrini Tko je nasilnik iz Utrine 'Strah me nego što, taj je divljak u zatvoru, ali bojim se njegova brata' Policija Jedna osoba ozlijeđena Pucnjava u Marseillu: maskirani muškarci pucali na mlade iz kalašnjikova

 

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • NasaSenkica:

    Podrska hrvatskoj policiji a ove migrante sve natrag u Bosnu...

  • Deleted user:

    Nabolje će biti zaštićeni u avionu za zemlju odakle su došli.

  • berija:

    "Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj". Imamo mi mnogo naših državljana kojima treba "skrb i zaštita, te smještaj u Hrvatskoj". Ove teroriste na prvi avion i kući. I objaviti na ... prikaži još! sva zvona da Hrvatska šalje kući sve koje zatekne nelegalno na svom teritoriju. Ovako, postigli su točno što su htjeli: nezakonito su ušli na prostor EU, a ja ih još i oblačim, i liječim, i hranim, i školujem. Sad još trošimo i novac na potragu za smećem što ih je vozilo. Zaboga, dajte meni moj novac koji trošte na njih.