Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krijumčarenje ljudi

Načelnik Dražina: Žao nam je djece, ali bili smo ugroženi

Imigranti
Foto: Frane Šarić
1/6
31.05.2018.
u 11:36

Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj

Nakon što su sinoć  policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, a tijekom akcije zaustavljanja krijumčara u pucnjavi prema kombiju od strane policije ozlijeđeno je i dvoje djece, načenlik PU Zadarske Anton Dražina izjavio je kako mu je žao  djece.

- Žao nam je stradale djece djece. Prioritet je zaštita od kriminala i granice, a ne migranti. Dobro je koordinirana akcija tri policijske uprave. Tragaju za počiniteljem i iz policije BiH - rekao je Dražina.

Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj.

- U skupini ih je 29, njih  je 15 maloljetno, četiri obitelji, brat i sestra. Najmlađi je rođen 2011. godine. Jaki su migrantski tokovi, tu nismo radi migranata nego protiv onih koji žele zaraditi na tuđoj nesreći. Angažirali smo i helikopter, pse' kazao je Dražina te je dodao kako su policajci pucnjavom branili živote. 

Imigranti
1/15

- Ozljede su nanesene u pucnjavi, ali bili su ugroženi životi. Nismo znali da su unutra ljudi jer to je zatvoreni kombi, i nismo mogli pretpostavljati da je unutra čak 29 ljudi. Najveći pritisak migrantske rute je na Karlovcu, no moguće je da ćemo imati pritisak i na ovom području. Imali smo u rujnu jednu skupinu Turaka. Mi smo s našim snagama dovoljno jaki za nadzor', zaključio je. 

 

Komentara 93

NA
NasaSenkica
11:58 31.05.2018.

Podrska hrvatskoj policiji a ove migrante sve natrag u Bosnu...

DU
Deleted user
12:08 31.05.2018.

Nabolje će biti zaštićeni u avionu za zemlju odakle su došli.

BE
berija
11:55 31.05.2018.

"Potvrdio je da su svi migranti zatražili azil odnosno skrb i zaštitu, te smještaj u Hrvatskoj". Imamo mi mnogo naših državljana kojima treba "skrb i zaštita, te smještaj u Hrvatskoj". Ove teroriste na prvi avion i kući. I objaviti na sva zvona da Hrvatska šalje kući sve koje zatekne nelegalno na svom teritoriju. Ovako, postigli su točno što su htjeli: nezakonito su ušli na prostor EU, a ja ih još i oblačim, i liječim, i hranim, i školujem. Sad još trošimo i novac na potragu za smećem što ih je vozilo. Zaboga, dajte meni moj novac koji trošte na njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije