Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO NIJE PRVI PUT'

Načelnik Baške na Krku: Bili smo usred sastanka kad nas je streslo, svi su izašli iz zgrade

Olujno jugo na otoku Krku
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
16.02.2023.
u 11:17

Epicentar ovog potresa bio je 12 kilometara od nas, u Velebitskom kanalu koji spaja Krk i Senj. Na tom predjelu i inače su epicentri svih potresa koji nas tresu jer na tom se mjestu spajaju dvije tektonske ploče, rekao nam je Toni Juranić

Potres jačine 4,8 prema Richteru pogodio je nešto prije 11 sati otok Krk, a potres se osjetio u Crikvenici, Novom Vinodolskom, na Cresu, u Rijeci, ali i Karlovcu, Zagrebu. Epicentar potresa bio je kod Bašćanske Drage na Krku. 

– Baš smo imali jedan sastanak u općini vezan za gradnju sunčanih elektrana kada nas je, bome, poprilično streslo. U trenutku se sve oko nas počelo tresti i ljuljati, pa smo odmah potom svi izišli iz zgrade – kazao nam je Toni Juranić, načelnik Općine Baška na otoku Krku. Osim zaposlenika Općine, iz objekata su izišli i svi ostali mještani. Nije bilo nikakve panike, dodao nam je načelnik, ljudi su već navikli jer, nažalost, dodaje načelnik, nije ovo prvi put.

– Osjećamo mi te potrese, nije ovo prvi put. Srećom, i ovoga je puta sve trajalo jako kratko, iako vam se u trenutku dok trese čini da je vrijeme stalo. Svi smo dobro. Koliko znam, materijalnih šteta nije bilo. Epicentar ovog potresa bio je 12 kilometara od nas u tom Velebitskom kanalu koji spaja Krk i Senj. Na tom predjelu i inače su epicentri svih potresa koji nas tresu jer na tom se mjestu spajaju dvije tektonske ploče – dodao je Toni Juranić.

Javna vatrogasna postrojba Grada Krka nije primila nijedan poziv za prijavu štete. 

– Zasad nije još prijavljeno ništa, bilo je poziva zabrinutih ravnatelja ustanova, škola... Oni su se svi uglavnom evakuirali pa ih je zanimalo kako dalje postupati – rekao nam je zapovjednik JVP-a Krk Goran Grubišić.

Inače, krajem prošle godine na području istoga kanala zabilježeno je nekoliko potresa, među njima i jedan od 4,1 stupnja po Richteru. Najviše su ga i tada osjetili mještani naselja u blizini, od Senja, Novog Vinodolskog, Crikvenice, pa prema Rijeci. Srećom, do sada nije zabilježena veća materijalna šteta.

VIDEO: Potres izazvao odron u uvali na otoku Krku

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:50 16.02.2023.

što, pjena u šalici kave mu se uskomešala..?! svašta, ovakvih potresa i 'potresa' ima na stotine diljem svijeta svakog dana. samo kod nas je to povod 400 komentara na emsc... kao najbolesniji narod na svijetu smo, svi moraju znati štoo smo mi osjetili kod potresa... i onda se čudimo drugima, kako su bogatiji, bolji... mi ne stignemo raditi od tog silnog praćenja kako se osjećamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije