Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
32-godišnji direktor

Na utaji poreza od prodaje vozila oštetio proračun za 1,9 milijuna kuna

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.04.2020.
u 18:40

Protupravno je sebi na štetu tvrke pribavio 80 tisuća kuna pa ga je karlovačka policija prijavila Državnom odvjetništvu

Direktor (32) tvrtke koja prodaje motorna vozila osumnjičen je da je izbjegavanjem plaćanja PDV-a oštetio državni proračun za 1,9 milijuna kuna, a protupravno je sebi na štetu tvrke pribavio 80 tisuća kuna pa ga je karlovačka policija prijavila Državnom odvjetništvu.  

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela utaje poreza ili carine, povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Državnom odvjetništvu prijavljen je 32-godišnji direktor koji se bavi prodajom motornih vozila, izvijestila je u srijedu karlovačka Policijska uprava.

Osumnjičenik je prošle godine, s ciljem da tvrtka izbjegne plaćanje poreza na dodanu vrijednost isporučenih motornih vozila,  propustio podnijeti mjesečne prijave PDV-a

Od veljače do svibnja 2019. trgovačko društvo ispostavilo je veći broj računa raznim pravnim i fizičkim osobama, a taj 32-godišnjak, kao odgovorna osoba, nije predavao redovite mjesečne prijave poreza na dodanu vrijednost, čime je izbjegao plaćanje PDV-a i oštetio državni proračun više od 1.900.000 kuna. 

Također je osumnjičen da u istom razdoblju nije osigurao pravilno vođenje trgovačkih i poslovnih knjiga. 

Uza sve to, 32-godišnji direktor je osumnjičen da je povrijedio dužnost zaštite interesa trgovačkog društva o čijim se imovinskim interesima bio dužan brinuti jer je navedena tvrtka platila drugoj izvođenje radova za osumnjičenika. Na taj način 32-godišnjak je sebi, na štetu tvrtke, pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 80.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:47 22.04.2020.

Slava mu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije