Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.10.2022. u 21:47

U Beogradu se gaji iluzija da Hrvatska nema nikakvog utjecaja i da ništa što se tiče Srbije i EU ne vodi i preko Zagreba?

Premijerka Srbije Ana Brnabić probudila se jučer u Beogradu, pročitala Večernji list i s kopiranim člankom u kojem smo otkrili kako je usvojena odluka Vijeća EU o osmom paketu sankcija protiv Rusije odjurila na jednu od režimskih televizija, spremna da u dramatičnom nastupu na veseloj Happy TV iznese gomilu optužbi na račun Hrvatske i slavodobitno zaključi: "Ako sam do jučer mislila da će predsjednik Vučić na summitu u Pragu biti pod pritiscima i baražnom paljbom, danas, nakon sramotne odluke Europske unije, mislim da će oni biti pod Vučićevom baražnom vatrom".

U Pragu se održavao prvi summit Europske političke zajednice, nove platforme čiji je smisao, zapravo, suradnja svih država u Europi kojima je stalo do mira na kontinentu (jedine koje nisu pozvane su Rusija i Bjelorusija). I tko o čemu na tom skupu organiziranom s porukom mira? Srbija o "baražnoj vatri" od koje bi trebala strepiti EU i "iskomplesirana ustaška država", kako nas naziva ministar Aleksandar Vulin. Po njemu, EU je usvojila "ustaški zahtjev", po premijerki Brnabić to je "otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji", a po izjavi predsjednika Aleksandra Vučića ponašanje moderne hrvatske države u Vijeću EU je samo nastavak posla koji Hrvatska radi još od 1941. godine. Kakvo konfabuliranje i okretanje činjenica naopako!

VIDEO Brnabić optužila Hrvatsku za “otvoreni akt neprijateljstva” (Izvor - Jutarnji Program TV Happy/YOUTUBE)

Da, Hrvatska je sudjelovala u raspravi u Vijeću EU sa svojim argumentima - to je točno. Ne lažima i uvredama, nego čvrstim argumentima, u koje su se uvjerile i sve druge države članice. Ali nikoga ne bi trebalo čuditi da je Hrvatska punopravna država članica EU. To nije neka prijelomna vijest. Ili možda za nekoga u Beogradu jest, jer se ondje gaji iluzija da Hrvatska nema nikakvog utjecaja, da je nečiji poslušnik u Bruxellesu, i da ništa što se tiče Srbije i EU ne vodi i preko Zagreba?

U svom konfabuliranju Brnabić je čak uspjela povezati s ovime i ubijenu srpsku djecu, iako jedno s drugim nema apsolutno nikakve veze. Ono što ima veze jest činjenica da Srbija preko Krka i Janafa već godinama uvozi i nerusku naftu. Koju može slobodno nastaviti uvoziti i nakon što europski embargo na rusku naftu stupi na snagu 5. prosinca. To je smisao embarga, sviđao se on nekome ili ne.

Komentara 4

RO
robert8
22:44 07.10.2022.

pa dobro jutro. htjeli smo drzavu, imamo je i nedamo je

Avatar HOBOTNICA
HOBOTNICA
22:21 07.10.2022.

Sve im zatvaramo da im se djeca nemaju čime grijati. pa neka završe tamo kao što su završili ovdje. s cvijetom. to je super Plenkoviću.

SL
slavenZadravec
22:11 07.10.2022.

Ukoliko EU provodi zabranu uvoza ruske nafte onda je to tako, ali to treba vrijediti za sve države EU. Sve drugo je farsa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije