Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća priredba

Na sajmu u Gudovcu prvi put i moćni Mercedes Benz

Gudovac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/24
05.09.2014.
u 22:44

U sklopu sajma već tradicionalno se održava i državna stočarska izložba

Najveća sajamska priredba u Hrvatskoj, danas otvoreni tradicionalni 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na sajamskom prostoru u Gudovcu okupio je oko 500 izlagača iz Hrvatske i 15 europskih zemalja. U tri dana na izložbenoj površini od oko 20.000 četvornih metara posjetitelji će moći vidjeti prezentaciju najnovijih dostignuća u poljoprivredi, gospodarstvu i obrtništvu. Među izlagačima koji već tradicionalno na sajmu predstavljaju bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije i strojeva te opreme i repromaterijala, po prvi put se našao i moćni Mercedes Benz. Na prostoru od oko 500 četvornih metara uz nekoliko luksuznih vozila predstavili su i program gospodarskih vozila među kojima pozornost privlače teški šumarski i cestarski kamioni te vozilo na hibridni pogon.

Rekordan broj grla

U sklopu sajma se održava i već tradicionalna državna stočarska izložba, jedina takva u Hrvatskoj koja je ovog puta okupila rekordan broj uzgajivača i stoke. U sajamskim stajama predstavlja se više od 220 uzgajivača sa nešto više od 550 grla stoke. Tu su grla konvencionalnih pasmina iz govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva i kozarstva te brojne izvorne pasmine raznih vrsta domaćih životinja. U najkraćem sve ono najbolje što može ponuditi hrvatsko stočarstvo.

Otvaranje revija politike

Osim izložbenog i prodajnog sajam i ovog puta ima i edukativni karakter. Organizatori su kroz tri dana pripremili čitav niz stručnih predavanja i okruglih stolova o raznim aktualnim temama vezanim za poljoprivredu. Po prvi put u sklopu Jesenskog sajma kao zasebna cjelina održava se i 6. LOREKO, sajam lova, ribolova i ekologije. Na svečanom otvaranju okupio se i veliki broj dužnosnika, uzvanika i gostiju među kojima i potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec te ministar Gordan Maras koji je ujedno i otvorio sajam.

Komentara 2

DA
dambach222
23:33 05.09.2014.

Mercedes Actros moja zvijezda.. Obožavam taj kamion kao i autobus Citaro.

Avatar noesiss
noesiss
23:37 05.09.2014.

Zanima nas o cemu su ljudi pricali na sajmu, zanimaju nas domaci proizvodi, a ne Njemacka masinerija. Neka si krenu proizvodit romobile i roshule sada kad im Putin udre sankcije, a ne ta cuda, jer ih nece imat vise kome uvalit. Europska sirotinja nema za kruh, kamoli za te dinosaure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije